Bericht. - Consumentenkrediet. - Maximale jaarlijkse kostenpercentages (JKP's). - Koninklijk besluit van 4 augustus 1992 betreffende de kosten, de percentages, de duur en de terugbetalingsmodaliteiten van het consumentenkrediet, artikel 7bis, de 10 octobre 2019

Artikel M.

Op 1 december 2019 daalt het maximale JKP voor de leningen en verkopen op afbetaling tot 1250 euro van 18,50 % naar 17,50 %. Het maximale JKP voor de financieringshuur tot 1.250 euro daalt van 12,50 % naar 11,50 %. De overige maximale JKP's wijzigen niet.

De daling van die maximale JKP's volgt uit een daling van index A van het hypothecair krediet van september 2019 met 0,83 procentpunten ten aanzien van die index van september 2012 die de betreffende maximale JKP's de vorige keer wijzigde. De overige referentie-indexen wijzigden niet met minstens 0,75 procentenpunten zodat de overige maximale JKP's niet wijzigen.

De index A van de maand september 2019 wordt hierna bekendgemaakt in tabel I. Ook de overige referentie-indexen die niet wijzigden worden in die tabel hernomen.

Naast de gewijzigde index A staat tussen haakjes het aantal punten van de wijziging.

De referentievoeten die op de zelfde manier wijzigen als de bijhorende referentie-index worden hierna in tabel II bekendgemaakt, samen met hun berekening. Ook de referentievoeten die niet wijzigen worden in die tabel hernomen.

De maximale jaarlijkse...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT