Besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap tot wijziging van de bepalingen van de artikelen 5, § 6, en 7 van het besluit van de Executieve van de Franse Gemeenschap van 8 januari 1993 houdende vaststelling van de regels die de behoefte aan nieuwbouw of uitbreiding bepalen en van de fysische en financiële normen voor de..., de 27 octobre 1997

Artikel 1. Artikel 5, ß 6, van het besluit van 8 januari 1993 wordt door de volgende bepaling vervangen :

" De bouw- en uitbreidingsdossiers inzake zwembaden worden aan de Regering ter instemming voorgelegd. De dossiers met betrekking tot aanpassings- en moderniseringswerken in de bestaande zwembaden worden aan de Commissie van Deskundigen om advies voorgelegd.

Deze werken mogen enkel uitgevoerd worden na eensluidend advies van de Commissie van Deskundigen, die zal nagaan of ze een hoog pedagogisch belang of een therapeutisch argument inhouden. "

Art. 2. Artikel 7 van het besluit van 8 januari 1993 wordt door de volgende bepaling vervangen : " ß 1. Er wordt een Commissie van Deskundigen opgericht. Haar leden worden benoemd door de Minister(s) die het toezicht heeft (hebben) op de fondsen voor schoolgebouwen en de openbare maatschappijen belast met het bestuur van de schoolgebouwen.

Ze bestaat uit :

  1. een vertegenwoordiger voor iedere dienst van het Algemeen Bestuur Infrastructuur van het Ministerie van de Franse Gemeenschap belast met de werking van de betrokken dienst met afzonderlijk beheer van de schoolgebouwen opgericht bij het decreet van 4 februari 1997;

  2. drie vertegenwoordigers voor de openbare maatschappijen belast met het bestuur van de schoolgebouwen;

  3. twee vertegenwoordigers van het onderwijs ingericht door de Franse Gemeenschap, twee vertegenwoordigers van het officieel gesubsidieerd onderwijs en twee vertegenwoordigers van het vrij gesubsidieerd onderwijs;

    ß 2. De commissie kiest in haar midden een voorzitter en twee ondervoorzitters.

    ß 3. Er wordt binnen de Commissie van Deskundigen een vast comitÈ samengesteld uit een voorzitter, ondervoorzitters, en zo dat alle elementen van de onder ß 1 bedoelde groep vertegenwoordigd worden door ÈÈn lid.

    ß 4. De Commissie stelt haar huishoudelijk reglement op, dat aan de Minister(s) die het toezicht heeft (hebben) op de fondsen voor schoolgebouwen en de openbare maatschappijen belast met het bestuur van de schoolgebouwen ter goedkeuring wordt voorgelegd. Het huishoudelijk reglement bepaalt inzonderheid de prerogatieven van de voorzitter, de ondervoorzitters en het vast comitÈ.

    ß 5. De Commissie vergadert ten minste acht malen per jaar en verleent, op aanvraag van de diensten belast met het bestuur van betrokken fondsen, of van een openbare maatschappij belast met het bestuur van de schoolgebouwen, een advies over alle aangelegenheden en in het bijzonder :

  4. de gevallen van afwijking van...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT