Beheersovereenkomst betreffende de maatregelen met het oog op de bevordering van de tewerkstelling in de non-profit sector (Sociale Maribel) - Publieke sector aangesloten bij de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid., de 22 novembre 2001

  1. Partijen bij de overeenkomst.

    Artikel 1. Deze beheersovereenkomst wordt gesloten tussen :

    1. De Belgische Staat, vertegenwoordigd door de Ministers van Werkgelegenheid, van Sociale Zaken en van Consumentenzaken, Volksgezondheid en Leefmilieu in hun bevoegdheid hebben;

    2. Het 'FONDS VOOR DE PUBLIEKE SECTOR AANGESLOTEN BIJ DE RIJKSDIENST VOOR SOCIALE ZEKERHEID' hierna genaamd Sectoraal fonds, opgericht bij het koninklijk besluit van 22 november 2001 en met als uitsluitend doel het beheer te verzekeren van de sociale Maribel in de publieke sector aangesloten bij de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, vertegenwoordigd door en respectievelijk Voorzitter en Ondervoorzitter van het Sectoraal fonds.

  2. Doel van de overeenkomst.

    Art. 2. Deze beheersovereenkomst wordt in uitvoering van artikel 71, 2° van de wet van 26 maart 1999 betreffende het Belgisch actieplan voor de werkgelegenheid 1998 en houdende diverse bepalingen gesloten.

    Het beheer van de sociale Maribel geschiedt overeenkomstig de bepalingen van de wet van 29 juni 1981 houdende de algemene beginselen van de sociale zekerheid voor werknemers, van het koninklijk besluit van 5 februari 1997 houdende maatregelen met het oog op de bevordering van de tewerkstelling in de non-profitsector, van zijn uitvoeringsbesluiten, van het raamakkoord gesloten op 2 juni 1998 binnen het Comité A en toepasselijk op de publieke sector aangesloten bij de RSZ alsook overeenkomstig de bepalingen voorzien in deze beheersovereenkomst.

  3. Bijzondere verplichtingen van het sectoraal fonds.

    Art. 3. In de schoot van het Beheerscomité worden een voorzitter en een ondervoorzitter aangeduid.

    Art. 4. § 1. De Minister die Tewerkstelling en Arbeid in zijn bevoegdheden heeft kan een ambtenaar van het Ministerie van Tewerkstelling en Arbeid aanwijzen. Die ambtenaar heeft de bevoegdheden zoals omschreven in voornoemd koninklijk besluit van 5 februari 1997, zijn uitvoeringsbesluiten en in deze beheersovereenkomst.

    De Minister kan eveneens één plaatsvervanger aanwijzen die tussenkomt indien de aangewezen ambtenaar afwezig of belet is.

    § 2. De Minister die de Sociale Zaken in zijn bevoegdheden heeft kan een ambtenaar van het Ministerie van Sociale Zaken, Volksgezondheid en Leefmilieu aanwijzen.

    De Minister kan eveneens één plaatsvervanger aanwijzen die tussenkomt indien de ambtenaar aangewezen krachtens het eerste lid van deze paragraaf afwezig of belet is.

    § 3. De ambtenaren aangewezen krachtens dit artikel worden aan de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT