24 DECEMBER 2008. - Koninklijk besluit houdende de toekenning van een federale basistoelage en een toelage voor uitrusting handhaving openbare orde aan de gemeente of aan de politiezone en een toelage veiligheids- en samenlevingscontracten aan sommige gemeenten voor het jaar 2008

VERSLAG AAN DE KONING

Sire,

Het ontwerp van koninklijk besluit dat ik de eer heb ter Uwer ondertekening voor te leggen, regelt de toekenning van een federale basistoelage en een toelage voor uitrusting handhaving openbare orde aan de gemeente of aan de politiezone en een toelage veiligheids- en samenlevingscontracten aan sommige gemeenten voor het jaar 2008.

De toegekende bedragen en de modaliteiten, zijn volgende de principes van een ongewijzigd beleid, vertrekkende uit deze vermeld in het koninklijk besluit van 26 maart 2003 houdende de toekenning van de « federale basistoelage » en een « toelage uitrusting handhaving openbare orde » aan de gemeente of aan de politiezone en een « toelage veiligheids- en samenlevingscontracten », aan sommige gemeenten voor het jaar 2003, verschenen in het Belgisch Staatsblad van 28 april 2003.

Ongewijzigd beleid in deze wil zeggen dat men enkel rekening houdt met de aanpassing aan de evolutie van de index en met de geleidelijke toepassing van de in artikel XI.III.28, van het koninklijk besluit van 30 maart 2001 tot regeling van de rechtspositie van de politiediensten, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 31 maart 2001, voorziene toelage « Brussels Hoofdstedelijk Gewest ».

Teneinde het effect van de bevriezing te milderen voor de politiezones die optreden als betaler in het interzonale solidariteits-mechanisme, verkregen deze zones in 2004 reeds 50 % van het bedrag dat zonder de bevriezing voorziene twaalfde van hun inspanning zou terugvloeien. Gespreid over de jaren 2005 en 2006 zal dit bedrag verdubbeld worden. Voor het jaar 2007 werd een bedrag gelijk aan dat van het jaar 2006 toegevoegd. Voor het jaar 2008 werd nogmaals een bedrag gelijk aan dat van het jaar 2007 toegevoegd. Deze toekenning gebeurt zonder een terugname op de middelen ter beschikking gesteld aan de andere zones.

De federale basistoelage zal - na verstrijken van het jaar 2007 - gecorrigeerd worden door rekening te houden met de reële stijging van de gezondheidsindex.

De « Commissie ter begeleiding van de politiehervorming », opgericht bij artikel 257sexies van de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus, zoals ingevoegd bij de programmawet van 2 augustus 2002, is in haar tussentijds rapport van oktober 2003 tot de vaststelling gekomen dat het op dit ogenblik nog te vroeg is om een definitieve wet ter financiering van de lokale politie op te maken. De voorbereiding...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT