Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 12 oktober 2007 tot regeling van een aantal aangelegenheden van de Centra voor Basiseducatie ter uitvoering van het decreet van 15 juni 2007 betreffende het volwassenenonderwijs., de 12 décembre 2008

Artikel 1. In artikel 2 van het besluit van de Vlaamse Regering van 12 oktober 2007 tot regeling van een aantal aangelegenheden voor de Centra voor Basiseducatie ter uitvoering van het decreet van 15 juni 2007 betreffende het volwassenenonderwijs wordt een punt 1°bis toegevoegd, dat luidt als volgt :

" 1°bis centrumbestuur : de inrichtende macht die ten aanzien van het centrum de bestuurshandelingen verricht, overeenkomstig de door de wet, het decreet, het bijzonder decreet of de statuten toegewezen bevoegdheden; "

Art. 2. In hetzelfde besluit wordt een hoofdstuk IIIbis, bestaande uit artikel 6bis, ingevoegd, dat luidt als volgt :

" Hoofdstuk IIIbis. - Subsidieerbaarheid van cursisten Nederlands tweede taal

Art. 6bis. § 1. Ter uitvoering van artikel 36 van het decreet stelt de bevoegde administratie aan de hand van het plan, vermeld in artikel 5, 3°, van het decreet van 7 mei 2004 betreffende de Huizen van het Nederlands, vast of de centra die bevoegdheid van de Huizen van het Nederlands aanvaarden en de afspraken daarover naleven.

§ 2. De bevoegde administratie schrapt een cursist van de leergebieden alfabetisering Nederlands tweede taal en Nederlands tweede taal, die voor de inschrijving niet beschikte over een studiebewijs Nederlands tweede taal, als subsidieerbare cursist als bij verificatie van de cursistenkenmerken wordt vastgesteld dat de bepalingen die opgenomen zijn in het plan, vermeld in § 1, niet worden nageleefd. "

Art. 3. In hetzelfde besluit wordt een hoofdstuk IIIter, bestaande uit artikel 6ter tot en met 6quater, ingevoegd, dat luidt als volgt :

" Hoofdstuk IIIter. - Berekening van de puntenenveloppe voor het schooljaar 2008-2009.

Art. 6ter. § 1. Met toepassing van artikel 87, § 2, heeft een centrum recht op een puntenenveloppe voor het schooljaar 2008-2009 om personeelsleden aan te werven in de functies voor de ondersteuning van zijn werking.

Voor het schooljaar 2008-2009 wordt een puntenenveloppe van 7470 punten onder de centra verdeeld volgens de formule : (A/B) x 7.470, waarbij :

  1. A : het aantal door het Vlaams ministerie van Onderwijs en Vorming in 2007 gesubsidieerde prestaties basiseducatie binnen het werkingsgebied van het centrum;

  2. B : het totale aantal door het Vlaams ministerie van Onderwijs en Vorming in 2007 gesubsidieerde prestaties basiseducatie.

    § 2. De punten, toegekend op basis van § 1, worden voor drie centra verhoogd met het volgende aantal punten :

  3. Limburg Midden-Noord : 240 punten;

  4. Zuid-Oost-Vlaanderen : 120 punten;

  5. Brugge-Oostende-Westhoek : 120 punten.

    De punten, vermeld het eerste lid, kunnen uitsluitend aangewend worden voor de aanstelling op 1 september 2008 van personeelsleden in de functie van stafmedewerker die op datum van 31 augustus 2008 belast waren met een coördinatieopdracht, zoals vermeld in artikel 15 van het decreet van 12 juli 1990 houdende de regeling van basiseducatie voor laaggeschoolde volwassenen.

    Als de aanstelling van het personeelslid, vermeld in het tweede lid, beëindigd wordt tijdens het schooljaar 2008-2009, kunnen de punten...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT