13 MAART 2011. - Koninklijk besluit waarbij algemeen verbindend wordt verklaard de collectieve arbeidsovereenkomst van 15 oktober 2010, gesloten in het Paritair Comité voor de audiovisuele sector, betreffende de invoering van nieuwe arbeidsregelingen in de ondernemingen van de audiovisuele sector en de toekenning van de rusttijden bedoeld in artikel 38ter van de arbeidswet van 16 maart 1971 (1)

ALBERT II, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 5 december 1968 betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten en de paritaire comités, inzonderheid op artikel 28;

Gelet op het verzoek van het Paritair Comité voor de audiovisuele sector;

Op de voordracht van de Minister van Werk,

Hebben Wij besloten en besluiten Wij :

Artikel 1. Algemeen verbindend wordt verklaard de als bijlage overgenomen collectieve arbeidsovereenkomst van 15 oktober 2010, gesloten in het Paritair Comité voor de audiovisuele sector, betreffende de invoering van nieuwe arbeidsregelingen in de ondernemingen van de audiovisuele sector en de toekenning van de rusttijden bedoeld in artikel 38ter van de arbeidswet van 16 maart 1971.

Art. 2. De Minister bevoegd voor Werk is belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 13 maart 2011.

ALBERT

Van Koningswege :

De Vice-Eerste Minister en Minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid,

Mevr. J. MILQUET

_______

Nota

(1) Verwijzing naar het Belgisch Staatsblad :

Wet van 5 december 1968, Belgisch Staatsblad van 15 januari 1969.

Bijlage

Paritair Comité voor de audiovisuele sector

Collectieve arbeidsovereenkomst van 15 oktober 2010

Invoering van nieuwe arbeidsregelingen in de ondernemingen van de audiovisuele sector en toekenning van de rusttijden bedoeld in artikel 38ter van de arbeidswet van 16 maart 1971 (Overeenkomst geregistreerd op 25 november 2010 onder het nummer 102428/CO/227)

HOOFDSTUK I. - Voorwerp

Artikel 1. Deze collectieve arbeidsovereenkomst wordt gesloten in het kader van de Wet van 17 maart 1987 met betrekking tot de invoering van nieuwe arbeidsregelingen in de ondernemingen en van de collectieve arbeidsovereenkomst nr. 42 van 2 juni 1987, gesloten in de Nationale Arbeidsraad, met betrekking tot de invoering van nieuwe arbeidsregelingen in de ondernemingen (algemeen bindend verklaard door het koninklijk besluit van 18 juni 1987) en gewijzigd door collectieve arbeidsovereenkomst collectieve arbeidsovereenkomst nr. 42bis van 10 november 1987, gesloten in de Nationale Arbeidsraad. Ze wordt tevens gesloten in toepassing van artikel 38ter van de arbeidswet van 16 maart 1971.

HOOFDSTUK II. - Toepassingsgebied

Art. 2. Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers en op de werknemers die vallen onder de bevoegdheid van het Paritair Comité voor de audiovisuele sector.

Onder "werknemers" wordt verstaan : het mannelijk en vrouwelijk bediendepersoneel.

HOOFDSTUK III. - Neerlegging

Art. 3. Deze collectieve arbeidsovereenkomst wordt neergelegd ter Griffie van de Algemene Directie Collectieve Arbeidsbetrekkingen van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg, overeenkomstig de bepalingen van het koninklijk besluit van 7 november 1969 tot vaststelling van de modaliteiten van neerlegging van de collectieve arbeidsovereenkomsten.

HOOFDSTUK IV. - Arbeidsregime werknemers die vallen onder het toepassingsgebied van afdeling 2 en van de afdelingen 5 tot 7 van hoofdstuk III van de arbeidswet van 16 maart 1971

Voorwoord

§ 1. Dit hoofdstuk omvat bepalingen die afwijken van de beperkingen inzake arbeidsduur die zijn bepaald door de wet van 16 maart 1971.

Voor de bepalingen van de functies die zijn onderworpen aan deze afwijkingen (hierna genoemd : grote flexibiliteit), verwijzen de sociale partners binnen het Paritair Comité voor de audiovisuele sector naar de collectieve arbeidsovereenkomst van 20 december 2007 houdende invoering en toepassing van de functieclassificatie die algemeen verbindend werd verklaard door het koninklijk besluit van 12 augustus 2008, gewijzigd door de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT