25 JULI 2011. - Ministerieel besluit tot hoogdringende onteigening ten algemenen nutte van onroerende goederen bestemd voor de herinrichting van de Noord-Zuidverbinding te Beveren door de Vlaamse Milieumaatschappij

Dossiernummer L 1710 O 0002 A

1) Geografische omschrijving :

De onteigening is voorzien op het grondgebied van de gemeente Beveren, langs de Noord-Zuidverbinding, een kunstmatige onbevaarbare waterloop van eerste categorie. Het betreft de verwerving van gronden noodzakelijk voor de verbreding en natuurtechnische herinrichting van de waterloop.

2) Kadastrale gegevens :

Gemeente Beveren, kadastraal bekend onder Kieldrecht 6e afdeling, sectie D, perceel 901e en 903.

Gemeente Beveren, kadastraal bekend onder Verrebroek 5e afdeling, sectie B, perceel 18p, 45/2c en 21d (deel).

3) Reden van uitvaardigen van het besluit :

De Noord-Zuidverbinding is een kunstmatige waterloop die werd gegraven om de afwatering van het gebied te kunnen blijven verzekeren na de bouw van de havendokken op de linkeroever van de Schelde. De waterloop heeft momenteel een zeer lage ecologische waarde door de betonnen beschoeiingen die werden aangebracht bij de aanleg ervan. Door de beperkte bergingscapaciteit van de waterloop dient aan pompstation Stenengoot een zeer laag peil ingesteld te worden, zodat de waterloop dikwijls nagenoeg droog komt te staan.

In hoofdzaak betreft het project een verbreding en natuurtechnische herinrichting van de oevers van de Noord-Zuidverbinding over een viertal kilometer, zijnde van de Gemenestraat in het noorden tot aan de samenloop met de Zuidelijke Watergang. Door deze werken zal de bergingscapaciteit en ecologische waarde vergroten. Om dit project te kunnen uitvoeren, is het noodzakelijk terreinen te verwerven.

4) Bevoegde instantie :

Vlaamse Milieumaatschappij.

5) Plannen ter inzage bij :

Afdeling Operationeel Waterbeheer, hoofdbestuur, Koning Albert II-laan 20, 1000 Brussel.

Afdeling Operationeel Waterbeheer, buitendienst Antwerpen, Lange...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT