Algemene Directie Economische Reglementering. - Bericht. - Consumentenkrediet. - Maximale jaarlijkse kostenpercentages (JKP's). - Koninklijk besluit van 4 augustus 1992 betreffende de kosten, de percentages, de duur en de terugbetalingsmodaliteiten van het consumentenkrediet, artikel 7bis, de 14 octobre 2022

Artikel M.

Op 1 december 2022 stijgen de maximale JKP's voor de leningen en verkopen op afbetaling en voor de financieringshuur tot 5.000 € met 1,5 procentpunt en die voor meer dan 5.000 € met 1 procentpunt.

De maximale JKP's voor de kredietopeningen stijgen met 2 procentpunt.

De stijging van die maximale JKP's volgt uit een stijging van de respectievelijke referentie-indexen met minstens 0,75 procentpunt ten aanzien van die index die de betreffende maximale JKP's de vorige keer wijzigde.

De referentie-indexen worden hierna bekendgemaakt in tabel I.

Naast de gewijzigde referentie-indexen wordt tussen haakjes het aantal punten van de wijziging meegedeeld.

De referentievoeten die in dezelfde zin en met hetzelfde aantal procentpunten als de bijhorende referentie-index wijzigen worden hierna in tabel II bekendgemaakt.

De maximale jaarlijkse kostenpercentages die wijzigen ingevolge de nieuwe referentie-indexen, en die...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT