Décision judiciaire de Raad van State, 3 juin 2020

Date de Résolution 3 juin 2020
JuridictionNietigverklaring
Nature Arrest

RAAD VAN STATE, AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK

Xe KAMER

A R R E S T

nr. 247.699 van 3 juni 2020 in de zaak A. 224.778/X-17.191

In zake : het OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK

WELZIJN VAN BRUSSEL bijgestaan en vertegenwoordigd door advocaat Antoine De Le Court kantoor houdend te 1060 Brussel Jourdanstraat 31

tegen :

1. de GEMEENTE ROOSDAAL bijgestaan en vertegenwoordigd door advocaten Frank Judo en Bert Van Herreweghe kantoor houdend te 1000 Brussel

Keizerslaan 3 bij wie woonplaats wordt gekozen

2. het VLAAMSE GEWEST bijgestaan en vertegenwoordigd door advocaat Bart Staelens kantoor houdend te 8000 Brugge Gerard Davidstraat 46/1 bij wie woonplaats wordt gekozen

--------------------------------------------------------------------------------------------------

I. Voorwerp van het beroep

1. Het beroep, ingesteld op 12 maart 2018, strekt tot de nietigverklaring van: 1° “het besluit van de Vlaamse Minister van Binnenlands bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding van 29 november 2017 houdende de machtiging verleend aan de gemeente Roosdaal voor de onteigening van onroerende goederen gelegen te Roosdaal met het oog op de realisatie van het RUP Belle-Alliance bis”;

X-17.191-1/10

2° “het besluit van 27 april 2017 van de gemeenteraad van de gemeente Roosdaal, punt 5, waarbij werd overgegaan tot definitieve vaststelling van het onteigeningsplan met het oog op de realisatie van het RUP Belle Alliance bis.”

II. Verloop van de rechtspleging

2. Bij arrest nr. 241.545 van 22 mei 2018 is de vordering tot schorsing verworpen.

De verzoekende partij heeft een verzoekschrift tot voortzetting van de rechtspleging ingediend.

De verwerende partijen hebben een memorie van antwoord ingediend en de verzoekende partij heeft een memorie van wederantwoord ingediend.

Adjunct-auditeur Benny De Sutter heeft een verslag opgesteld.

De verzoekende partij heeft een laatste memorie ingediend. De verwerende partijen hebben een laatste memorie ingediend.

Met het akkoord van alle partijen is de zaak behandeld overeenkomstig artikel 3 van het koninklijk besluit nr. 12 van 21 april 2020 „met betrekking tot de verlenging van de termijnen van de rechtspleging voor de Raad van State en de schriftelijke behandeling van de zaken‟.

Adjunct-auditeur Benny De Sutter heeft een geschreven, met dit arrest eensluidend, advies neergelegd. Aansluitend is op 13 mei 2020 dit advies via elektronische weg ter kennis van de partijen gebracht, is het debat gesloten en is de zaak in beraad genomen.

X-17.191-2/10

Er is toepassing gemaakt van de bepalingen op het gebruik der talen, vervat in titel VI, hoofdstuk II, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973.

III. Feiten

3.1. De verzoekende partij is eigenaar van twee percelen grond, gelegen langsheen de Verloren Hoek en de Ninoofsesteenweg te Roosdaal, en aldaar kadastraal gekend onder afdeling 1, sectie D, nrs. 261/d en 282/g.

3.2. Beide voormelde percelen zijn gelegen binnen het beheersingsgebied van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan „Belle-Alliance‟ (hierna: het gemeentelijk RUP), dat op 26 januari 2012 door de gemeenteraad van de gemeente Roosdaal definitief werd vastgesteld en op 15 maart 2012 door de deputatie van de provincieraad van de provincie Vlaams-Brabant werd goedgekeurd.

Het gemeentelijk RUP werd opgemaakt om te voorzien in een lokaal bedrijventerrein. Verzoeksters voormelde percelen situeren zich in het „gebied voor ambachtelijke bedrijven of KMO‟ van dit gemeentelijk RUP.

3.3. Op 26 januari 2017...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT