Décision judiciaire de Raad van State, 15 février 2019

Date de Résolution15 février 2019
JuridictionNietigverklaring
Nature Arrest

RAAD VAN STATE, AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK

VOORZITTER VAN DE Xe KAMER

A R R E S T

nr. 243.692 van 15 februari 2019 in de zaak A. 220.027/X-16.706.

In zake : 1. Marnic VAN WETTER 2. Yolande VANDENDAELE bijgestaan en vertegenwoordigd door advocaat Pieter Van Assche kantoor houdend te 9000 Gent Koning Albertlaan 128 bij wie woonplaats wordt gekozen

tegen :

de STAD RONSE

-------------------------------------------------------------------------------------------------- I. Voorwerp van het beroep

1. Het beroep, ingesteld op 16 augustus 2016, strekt tot de nietigverklaring van de beslissing van de gemeenteraad van de stad Ronse van 30 mei 2016 tot definitieve vaststelling van het rooiplan Loozebeekstraat.

II. Verloop van de rechtspleging

2. De verzoekende partijen hebben een toelichtende memorie van wederantwoord ingediend.

Auditeur Joke Goris heeft een verslag opgesteld, op grond van artikel 93 van het besluit van de Regent van 23 augustus 1948 ‘tot regeling van de rechtspleging voor de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State’.

De partijen zijn opgeroepen voor de terechtzitting, die heeft plaatsgevonden op 7 december 2018.

X-17.706-1/4

Kamervoorzitter Johan Lust heeft verslag uitgebracht.

Advocaat Sander Kaïret, die loco advocaat Pieter Van Assche verschijnt voor de verzoekende partij, is gehoord.

Auditeur Joke Goris heeft een met dit arrest eensluidend advies gegeven.

Er is toepassing gemaakt van de bepalingen op het gebruik der talen, vervat in titel VI, hoofdstuk II, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973.

III. Feiten

3. Op 28 juni 2010 stelde de gemeenteraad van de stad Ronse het rooiplan van de Loozebeekstraat definitief vast.

Naar aanleiding van de aanleg van een nieuwe parking Familia en de noodzaak van de uitbreiding van de Loozebeekstraat als ontsluitingsweg van de parking, stelt de gemeenteraad van de stad Ronse op 7 maart 2016 het ontwerp van uitbreiding van het rooiplan van de Loozebeekstraat voorlopig vast.

Het openbaar onderzoek loopt van 29 maart 2016 tot en met 27 april 2016. Eén bezwaar wordt ingediend, door verzoekers. Onder meer voeren zij daarin aan dat de plannen met betrekking tot de Loozebeekstraat “onvolledig [zijn], onjuist, onduidelijk en strijden met de uiteindelijke realisatie die zal worden voorgelegd”, en dat uit de plannen ter inzage blijkt dat er “tegenstrijdigheden” zijn en “dat de erfdienstbaarheid ten voordele van onze woning volledig wordt tenietgedaan”.

In...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT