Décision judiciaire de Raad van State, 4 octobre 2018

Date de Résolution 4 octobre 2018
JuridictionSchorsing
Nature Arrest

RAAD VAN STATE, AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK

VOORZITTER VAN DE XIVe KAMER

A R R E S T

nr. 242.531 van 4 oktober 2018 in de zaak A. 225.556/XIV-37.765

In zake: Ronny VAN PEE bijgestaan en vertegenwoordigd door advocaat Siegfried De Mulder kantoor houdend te 1730 Asse Stationsstraat 35, bus 1 bij wie woonplaats wordt gekozen

tegen:

de POLITIEZONE 5401 WOKRA bijgestaan en vertegenwoordigd door advocaat Dirk De Greef kantoor houdend te 1700 Dilbeek

Eikelenberg 20 bij wie woonplaats wordt gekozen --------------------------------------------------------------------------------------------------

I. Voorwerp van de vordering

  1. De vordering, ingesteld op 21 juni 2018, strekt tot de schorsing van de tenuitvoerlegging van “de beslissing van het Politiecollege WOKRA van 31/05/2018 […] houdende de oplegging en kennisgeving van een lichte tuchtstraf, met name een blaam”.

    II. Verloop van de rechtspleging

  2. De verwerende partij heeft een nota en een administratief dossier ingediend.

    Eerste auditeur Marijke Sterck heeft een verslag opgesteld.

    De partijen zijn opgeroepen voor de terechtzitting, die heeft plaatsgevonden op 12 september 2018.

    Kamervoorzitter Geert Debersaques heeft verslag uitgebracht.

    Advocaat Siegfried De Mulder, die verschijnt voor verzoeker, en advocaat Dirk De Greef, die verschijnt voor de verwerende partij, zijn gehoord.

    Eerste auditeur Marijke Sterck heeft een met dit arrest eensluidend advies gegeven.

    Er is toepassing gemaakt van de bepalingen op het gebruik der talen, vervat in titel VI, hoofdstuk II, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973.

    III. Feiten

    3.1. Verzoeker is commissaris van politie bij de politiezone Wezembeek-Oppem/Kraainem (PZ 5401).

    3.2. Op 19 april 2018 beslist het politiecollege om een inleidend verslag op te stellen met daarin een voorstel om verzoeker de lichte tuchtstraf van de blaam op te leggen.

    3.3. Na verzoeker te hebben gehoord en kennis te hebben genomen van zijn verweerschrift, beslist het politiecollege op 31 mei 2018 tot het opleggen van de lichte tuchtstraf van de blaam.

    Dit is de bestreden beslissing.

    IV. Schorsingsvoorwaarden

  3. Krachtens artikel 17, § 1, van de gecoördineerde wetten op de Raad van State kan de schorsing van de tenuitvoerlegging slechts worden bevolen onder de dubbele voorwaarde dat de zaak te spoedeisend is voor een behandeling ervan in een beroep tot nietigverklaring en indien minstens één ernstig middel wordt aangevoerd dat de nietigverklaring van de akte of het reglement prima facie kan verantwoorden.

    V. Spoedeisendheid

    Uiteenzetting

    5...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT