Décision judiciaire de Raad van State, 27 septembre 2018

Date de Résolution27 septembre 2018
JuridictionNietigverklaring
Nature Arrest

RAAD VAN STATE, AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK

VIIe KAMER

A R R E S T

nr. 242.442 van 27 september 2018 in de zaak A. 220.887/VII-39.852.

In zake : 1. de VZW COBEREC GO4CIRCLE 2. de NV OUD PAPIER JOZEF MICHEL bijgestaan en vertegenwoordigd door advocaat Bob Martens kantoor houdend te 1050 Brussel Louizalaan 106 bij wie woonplaats wordt gekozen

tegen :

het VLAAMSE GEWEST bijgestaan en vertegenwoordigd door advocaten Willem Slosse en Astrid Gelijkens kantoor houdend te 2018 Antwerpen Mechelsesteenweg 64, bus 201 bij wie woonplaats wordt gekozen

Tussenkomende partijen : 1. de VZW VERENIGING VAN VLAAMSE STEDEN EN GEMEENTEN (VVSG)

  1. de opdrachthoudende vereniging LIMBURG.NET 3. de opdrachthoudende vereniging INTERGEMEENTELIJKE MAATSCHAPPIJ VOOR OPENBARE GEZONDHEID ZUID-WEST-VLAANDEREN (IMOG)

  2. de opdrachthoudende vereniging MILIEUZORG ROESELARE EN MENEN ROESELARE (MIROM)

  3. de opdrachthoudende vereniging INTERGEMEENTELIJKE opdrachthoudende vereniging VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND (IVM) 6. de opdrachthoudende vereniging INTERCOMMUNALE VOOR AFVALBEHEER INTERZA

  4. de opdrachthoudende vereniging INTERCOMMUNALE VERENIGING VOOR VUILVERWIJDERING VOOR VILVOORDE EN OMLIGGENDE (INCOVO)

  5. de opdrachthoudende vereniging INTERGEMEENTELIJK SAMENWERKINGSVERBAND VOOR VUILVERWIJDERING EN -VERWERKING IN BRUGGE EN OMMELAND (IVBO)

    9. de opdrachthoudende vereniging INTERCOMMUNALE ONTWIKKELINGSMAATSCHAPPIJ VOOR DE KEMPEN AFVALBEHEER (IOK)

  6. de CVBA INTERCOMMUNALE VOOR HUISVUILVERWERKING EN MILIEUZORG DURME - MOERVAART (IDM)

    bijgestaan en vertegenwoordigd door advocaten Koen Geelen en Wouter Moonen kantoor houdend te 3500 Hasselt Gouverneur Roppesingel 131 bij wie woonplaats wordt gekozen

    --------------------------------------------------------------------------------------------------

    I. Voorwerp van het beroep

  7. Het beroep, ingesteld op 5 december 2016, strekt tot de nietigverklaring van het besluit van de Vlaamse regering van 16 september 2016 houdende goedkeuring “van het Uitvoeringsplan huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval […] alsook het verslag van de advies- en inspraakreacties bij dit plan, overeenkomstig artikel 18, §9 van het decreet van 23 december 2011 betreffende het duurzaam beheer van materiaalkringlopen en afvalstoffen, „voor zover de inleidende bepaling van hoofdstuk 3.5 en de bepaling 3.5.1.3 „Inzameling door scholen en verenigingen‟ van het Uitvoeringsplan goedkeurt”.

    II. Verloop van de rechtspleging

  8. De verwerende partij heeft een memorie van antwoord en de verzoekende partijen hebben een memorie van wederantwoord ingediend.

    De tussenkomende partijen hebben een verzoekschrift tot tussenkomst ingediend. De tussenkomst is toegestaan bij beschikking van 27 februari 2017. De tussenkomende partijen hebben een memorie ingediend.

    Eerste auditeur-afdelingshoofd Peter Provoost heeft een verslag opgesteld.

    De verzoekende partijen hebben een verzoek tot voortzetting van het geding en een laatste memorie ingediend. De verwerende partij en de tussenkomende partijen hebben een laatste memorie ingediend.

    De partijen zijn opgeroepen voor de terechtzitting, die heeft plaatsgevonden op 13 september 2018.

    Kamervoorzitter Eric Brewaeys heeft verslag uitgebracht.

    Advocaten Bob Martens en Lieven Annaert, die verschijnen voor de verzoekende partijen, advocaat Astrid Gelijkens, die verschijnt voor de verwerende partij, en advocaat Wouter Moonen, die verschijnt voor de tussenkomende partijen, zijn gehoord.

    Eerste auditeur-afdelingshoofd Peter Provoost heeft een met dit arrest eensluidend advies gegeven.

    Er is toepassing gemaakt van de bepalingen op het gebruik der talen, vervat in titel VI, hoofdstuk II, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973.

    III. Feiten

    3.1. Op 7 oktober 2016 wordt in het Belgisch Staatsblad de goedkeuring gepubliceerd van het besluit van de Vlaamse...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT