Décision judiciaire de Raad van State, 8 mai 2018

Date de Résolution 8 mai 2018
JuridictionNietigverklaring
Nature Arrest

RAAD VAN STATE, AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK

VIIe KAMER

A R R E S T

nr. 241.417 van 8 mei 2018 in de zaak A. 219.072/VII-39.653.

In zake : de NV DANCE INVEST bijgestaan en vertegenwoordigd door advocaat Ciska Servais kantoor houdend te 2600 Berchem Posthofbrug 6 bij wie woonplaats wordt gekozen

tegen :

de GEMEENTE VOSSELAAR

-------------------------------------------------------------------------------------------------- I. Voorwerp van het beroep

  1. Het beroep, ingesteld op 22 april 2016, strekt tot de nietigverklaring van: “- het besluit d.d. 22 februari 2016 van het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Vosselaar, waarin akte wordt genomen van de melding […] d.d. 19 januari 2016 om een nieuwe inrichting van uitsluitend klasse 3 te exploiteren, zijnde een dansgelegenheid te 2350 Vosselaar, Hoeven 12; - het daaropvolgende besluit d.d. 22 februari 2016 van het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Vosselaar, waarin bijzondere exploitatievoorwaarden worden opgelegd voor de inrichting van uitsluitend klasse 3 gelegen aan de Hoeven 12 te 2350 Vosselaar”.

    II. Verloop van de rechtspleging

  2. De verzoekende partij heeft een toelichtende memorie ingediend.

    VII-39.653-1/8

    Eerste auditeur Ronny Vercruyssen heeft een verslag opgesteld.

    De verzoekende partij heeft een laatste memorie ingediend.

    De partijen zijn opgeroepen voor de terechtzitting, die heeft plaatsgevonden op 19 april 2018.

    Staatsraad Peter Sourbron heeft verslag uitgebracht.

    Advocaat Meindert Gees, die loco advocaat Ciska Servais verschijnt voor de verzoekende partij, is gehoord.

    Eerste auditeur Ronny Vercruyssen heeft een met dit arrest eensluidend advies gegeven.

    Er is toepassing gemaakt van de bepalingen op het gebruik der talen, vervat in titel VI, hoofdstuk II, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973.

    III. Feiten

    3.1. De verzoekende partij heeft gedurende enige tijd de discotheek “Desire” geëxploiteerd te Vosselaar, Hoeven 12. De milieuvergunning voor die activiteiten is op 28 juni 2013 verstreken.

    3.2. Na de weigering door het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Vosselaar van een aanvraag tot hernieuwing van de milieuvergunning, doet de verzoekende partij op 19 januari 2016 melding van de exploitatie op het voornoemde adres van een inrichting klasse 3 (dansgelegenheid).

    VII-39.653-2/8

    3.3. Op 22 februari 2016 neemt het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Vosselaar akte van die melding.

    Dit is de eerste bestreden beslissing.

    3.4. Met een besluit van dezelfde datum legt het betrokken college aan de verzoekende partij de volgende bijzondere exploitatievoorwaarden op:

    “- De inrichting mag maximum gedurende dertig kalenderdagen per jaar worden geëxploiteerd; - De productie van elektronisch versterkte muziek wordt verboden tussen 3 en 8 uur wanneer de volgende dag een zaterdag, zondag of een feestdag is. Indien...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT