Décision judiciaire de Raad van State, 3 mai 2018

Date de Résolution 3 mai 2018
JuridictionNietigverklaring
Nature Arrest

RAAD VAN STATE, AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK

VOORZITTER VAN DE VIIe KAMER

A R R E S T

nr. 241.377 van 3 mei 2018 in de zaak A. 223.513/VII-40.106.

In zake : de GEMEENTE WESTERLO

tegen :

de DEPUTATIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN

Tussenkomende partij : de NV BENS bijgestaan en vertegenwoordigd door advocaat Tom Swerts kantoor houdend te 2800 Mechelen Antwerpsesteenweg 16-18 bij wie woonplaats wordt gekozen

------------------------------------------------------------------------------------------------ I. Voorwerp van het beroep

  1. Het beroep, ingesteld op 12 oktober 2017, strekt tot de nietigverklaring van het besluit van de deputatie van de provincie Antwerpen van 27 juli 2017 waarbij aan de NV Bens een milieuvergunning wordt verleend voor het verder exploiteren en veranderen door uitbreiding van een vleesuitsnijderij, gelegen aan de Nijverheidsstraat 24 te Westerlo.

    II. Verloop van de rechtspleging

  2. De tussenkomende partij heeft een verzoekschrift tot tussenkomst ingediend. De tussenkomst is toegestaan bij beschikking van 6 december 2017. De tussenkomende partij heeft een memorie ingediend.

    VII-40.106-1/3

    De verwerende partij heeft een memorie van antwoord ingediend die aan de verzoekende partij ter kennis werd gebracht op 26 december 2017.

    Op 6 maart 2018 heeft de hoofdgriffier aan de verzoekende partij, de verwerende partij en de tussenkomende partij de mededeling ter kennis gebracht, bedoeld in artikel 14bis, § 1, van het besluit van de Regent van 23 augustus 1948 tot regeling van de rechtspleging voor de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, dat de kamer uitspraak zal doen onder aanvoering van het ontbreken van het vereiste belang, tenzij een van de partijen binnen een termijn van vijftien dagen vraagt om te worden gehoord.

    De verzoekende partij vraagt om te worden gehoord.

    De partijen zijn opgeroepen voor de terechtzitting, die heeft plaatsgevonden op 26 april 2018.

    Staatsraad Peter Sourbron heeft verslag uitgebracht.

    Schepen Iris De Wever en milieuambtenaar Annie Verachtert, die verschijnen voor de verzoekende partij, adviseur Mark Michiels, die verschijnt voor de verwerende partij, en advocaat Lennart Nijs, die loco advocaat Tom Swerts verschijnt voor de tussenkomende partij, zijn gehoord.

    Eerste auditeur Ronny...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT