Décision judiciaire de Raad van State, 23 janvier 2018

Date de Résolution23 janvier 2018
JuridictionSchorsing
Nature Arrest

RAAD VAN STATE, AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK

VOORZITTER VAN DE Xe KAMER

A R R E S T

nr. 240.529 van 23 januari 2018 in de zaak A. 223.806/X-17.070.

In zake : 1. de NV AUGUST VAN GORP EN ZONEN 2. de NV VAN GORP AUGUST bijgestaan en vertegenwoordigd door advocaat Annemie Van Deun kantoor houdend te 2360 Oud-Turnhout Steenweg op Turnhout 87/1 bij wie woonplaats wordt gekozen

tegen :

de STAD TURNHOUT

-------------------------------------------------------------------------------------------------- I. Voorwerp van de vordering

1. De vordering, ingesteld op 17 november 2017, strekt tot de schorsing van de tenuitvoerlegging van het “besluit van het College van Burgemeester en Schepenen van de Stad Turnhout dd. 1.12.2016 met nummer 66 2016_CBS_01800 Wieltjes-Goedkeuring betreffende het akkoord met het fysiek afsluiten van de doorgang naar het perceel gelegen nabij Wieltjes 14+” – zulks onder verbeurte van een dwangsom van “5.000,00 € per dag dat er werkzaamheden plaatsvinden ter uitvoering van het geschorste Besluit”.

II. Verloop van de rechtspleging

2. De verwerende partij heeft een nota ingediend.

Auditeur Wouter De Cock heeft een verslag opgesteld.

De partijen zijn opgeroepen voor de terechtzitting, die heeft plaatsgevonden op 12 januari 2018.

X-17.070-1/6

Kamervoorzitter Johan Lust heeft verslag uitgebracht.

Advocaat Dirk Vliegen, die loco advocaat Annemie Van Deun verschijnt voor verzoekster, en de heer Steven Mateusen, diensthoofd wegen groen mobiliteit, die verschijnt voor de verwerende partij, zijn gehoord.

Auditeur Wouter De Cock heeft een met dit arrest eensluidend advies gegeven.

Er is toepassing gemaakt van de bepalingen op het gebruik der talen, vervat in titel VI, hoofdstuk II, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973.

III. Feiten

3. Eerste verzoekster is eigenaar van percelen gelegen te Turnhout, Wieltjes z.n., waarop tweede verzoekster een betoncentrale uitbaat. Voor die uitbating worden zogenaamde uitzonderlijke voertuigen gebruikt. Ze gebruiken de toegang tot het bedrijf langs Wieltjes. Een alternatieve toegang is mogelijk langs het kanaal, via Steenbakkersdam.

Op 1 december 2016 verklaart het college van burgemeester en schepenen van de stad Turnhout zich akkoord “met het fysiek afsluiten van de doorgang naar het perceel gelegen nabij Wieltjes 14+”. Geargumenteerd wordt wat volgt:

“Het afsluiten van de weg ter hoogte van het perceel gelegen nabij Wieltjes 14+ zorgt er voor dat enkel het...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT