7 OKTOBER 2021. - Besluit van het afdelingshoofd Bodembeheer tot wijziging van het besluit van de administrateur-generaal tot het vaststellen van gronden gelegen in Grobbendonk als site 'particuliere gronden met historische activiteiten in Grobbendonk'

Rechtsgronden

Dit besluit is gebaseerd op:

- het Bodemdecreet van 27 oktober 2006, artikelen 140 tot en met 145,

- het besluit van de administrateur-generaal van 8 oktober 2020 tot het vaststellen van de gronden gelegen in de site 'Particuliere gronden met historische activiteiten in Grobbendonk' als site, zoals gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 23 oktober 2020.

Motivering

Dit besluit is gebaseerd op de volgende motieven:

De OVAM heeft een beleid uitgewerkt dat een site die bestaat uit meerdere (potentieel) verontreinigde gronden, deze gronden overeenkomstig artikel 140 van het Bodemdecreet kunnen worden vastgesteld als site om een integrale aanpak van de bodemverontreiniging te kunnen realiseren.

De gemeentelijke inventaris bevat alle risicogronden in een gemeente. De gemeente Grobbendonk heeft haar gemeentelijke inventaris (GI) vervolledigd. De OVAM heeft die percelen opgelijst waarop historische risico-inrichtingen gevestigd waren en die nu in eigendom zijn van particulieren of kleine ondernemingen die zelf geen risico-activiteiten uitvoeren.

Het siteonderzoek met als titel 'Site-onderzoek op particuliere gronden in Grobbendonk' is voor voormelde site afgerond.

Tijdens de uitvoering van het siteonderzoek werd vastgesteld dat op volgend perceel ook historische activiteiten werden uitgevoerd en dit perceel aan dezelfde voorwaarden voldoet als de percelen opgenomen in de site. Het siteonderzoek werd uitgebreid met een onderzoek op dit perceel:

Locatie Perceel Adres locatie 06 13010B0319/00D002 Astridplein 12 en 12+

Juridisch kader

Dit...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT