Décision judiciaire de Raad van State, 19 septembre 2017

Date de Résolution19 septembre 2017
JuridictionSchorsing
Nature Arrest

RAAD VAN STATE, AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK

VOORZITTER VAN DE Xe KAMER

A R R E S T

nr. 239.147 van 19 september 2017 in de zaak A. 222.565/X-16.947.

In zake : Jurgen VAN KERSSCHAEVER bijgestaan en vertegenwoordigd door advocaat Tom Swerts kantoor houdend te 2800 Mechelen Antwerpsesteenweg 16-18 bij wie woonplaats wordt gekozen

tegen :

het VLAAMSE GEWEST bijgestaan en vertegenwoordigd door advocaat Bart Bronders kantoor houdend te 8400 Oostende Archimedesstraat 7 bij wie woonplaats wordt gekozen

Tussenkomende partij :

de NV AQUAFIN bijgestaan en vertegenwoordigd door advocaat Erika Rentmeesters kantoor houdend te 9100 Sint-Niklaas Vijfstraten 57 bij wie woonplaats wordt gekozen

--------------------------------------------------------------------------------------------------

I. Voorwerp van de vordering

1. De vordering, ingesteld op 3 juli 2017, strekt tot de schorsing van de tenuitvoerlegging van “[h]et Ministerieel besluit van 17 februari 2017 waarbij de oprichting van rioolwaterzuiveringsinfrastructuur in de stad Damme van openbaar nut wordt verklaard”.

II. Verloop van de rechtspleging

2. De verwerende partij heeft een nota ingediend.

Eerste auditeur Tom De Waele heeft een verslag opgesteld.

De partijen zijn opgeroepen voor de terechtzitting, die heeft plaatsgevonden op 8 september 2017.

Staatsraad Stephan De Taeye heeft verslag uitgebracht.

Advocaat Jonas De Wit, die loco advocaat Tom Swerts verschijnt voor verzoeker, advocaat Stijn Van Hulle, die loco advocaat Bart Bronders verschijnt voor de verwerende partij en advocaat Erika Rentmeesters, die verschijnt voor de tussenkomende partij, zijn gehoord.

Eerste auditeur Tom De Waele heeft een met dit arrest eensluidend advies gegeven.

Er is toepassing gemaakt van de bepalingen op het gebruik der talen, vervat in titel VI, hoofdstuk II, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973.

III. Tussenkomst

3. Met een op 26 juli 2017 ter post aangetekend verzoekschrift vraagt de nv Aquafin om in het geding te mogen tussenkomen.

Er is grond om dat verzoek in te willigen.

IV. Feiten

4.1. De verzoeker is eigenaar en bewoner van een grond met woning, gelegen aan de Eienbroekstraat 26 te Oostkerke-Damme.

Het voormelde eigendom is volgens de bestemmingsvoorschriften van het bij koninklijk besluit van 7 april 1977

vastgestelde gewestplan Brugge-Oostkust gelegen in landschappelijk waardevol agrarisch gebied.

4.2. De tussenkomende partij stelt reeds geruime tijd te Oostkerke collectorwerken te willen uitvoeren voor de gescheiden afvoer van hemelwater en afvalwater en de verwerking van afvalwater. Het gaat meer bepaald om de aanleg van rioleringen en collectorleidingen met bijbehorende pompinfrastructuur en de bouw van een kleine waterzuiveringsinstallatie met rietvelden, die goed moet zijn voor het verwerken van een vuilvracht van maximaal 405 inwonersequivalenten. Na een alternatievenonderzoek wordt geopteerd voor een locatie aan de Sabtsweg ter hoogte van verzoekers eigendom.

4.3. Bij arrest nr...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT