Décision judiciaire de Raad van State, 14 juillet 2017

Date de Résolution14 juillet 2017
JuridictionNietigverklaring
Nature Arrest

RAAD VAN STATE, AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK

XIIe KAMER

A R R E S T

nr. 238.825 van 14 juli 2017 in de zaak A. 218.308/XII-8078

In zake: de BVBA DEDECKER & GOBERT ADVOCATEN bijgestaan en vertegenwoordigd door advocaat Konstantijn Roelandt kantoor houdend te 9000 Gent

Recollettenlei 9 bij wie woonplaats wordt gekozen

tegen:

HET GEWESTELIJK AGENTSCHAP VOOR NETHEID “NET BRUSSEL” bijgestaan en vertegenwoordigd door advocaten Philippe Levert en Mathieu Velghe kantoor houdend te 1060 Brussel

Defacqzstraat 78-80 bij wie woonplaats wordt gekozen

Tussenkomende partijen:

  1. MICHEL LEROY 2. LEROY & ASSOCIÉS SCRL 3. CSMG SCRL 4. BOLLATI SPRL allen bijgestaan en vertegenwoordigd door advocaat Jean-Marc Rigaux kantoor houdend te 4000 Luik Boulevard d‟Avroy 270 bij wie woonplaats wordt gekozen

    --------------------------------------------------------------------------------------------------

    XII-8078-1/16

    I. Voorwerp van het beroep

    1. Het beroep, ingesteld op 5 februari 2016, strekt tot de nietigverklaring van “de beslissing(en) van het Gewestelijk Agentschap voor Netheid van 4 december 2015 waarbij: - de offerte van [de bvba Dedecker & Gobert Advocaten], ingediend in het kader van de opdracht van diensten voor „advies bij de invordering en bij het beheer van invorderingsgeschillen alsook bij het beheer van minnelijke invordering of geschillen‟, niet werd weerhouden als zijnde de economisch meest voordelige - wordt beslist om de opdracht te gunnen aan Exelia-Leroy”.

    II. Verloop van de rechtspleging

  2. De verwerende partij heeft een memorie van antwoord ingediend en de verzoekende partij heeft een memorie van wederantwoord ingediend.

    Michel Leroy, Leroy & Associés SCRL, CSMG SCRL en Bollati SPRL hebben een verzoekschrift tot tussenkomst ingediend. De tussenkomst is toegestaan bij beschikking van 6 juli 2016. De tussenkomende partijen hebben een memorie ingediend.

    Eerste auditeur Jos Stevens heeft een verslag opgesteld.

    De verzoekende partij en de tussenkomende partijen hebben een laatste memorie ingediend.

    De partijen zijn opgeroepen voor de terechtzitting, die heeft plaatsgevonden op 20 juni 2017.

    Staatsraad Pierre Barra heeft verslag uitgebracht.

    XII-8078-2/16

    Advocaat Konstantijn Roelandt, die verschijnt voor de verzoekende partij, en advocaat Marylisa Conçalves Soares, die loco advocaat Philippe Levert verschijnt voor de verwerende partij, zijn gehoord.

    Eerste auditeur Jos Stevens heeft een met dit arrest eensluidend advies gegeven.

    Er is toepassing gemaakt van de bepalingen op het gebruik der talen, vervat in titel VI, hoofdstuk II, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973.

    III. Feiten

    3.1. De verwerende partij schrijft een overheidsopdracht voor diensten uit met als voorwerp „advies bij de invordering en bij het beheer van invorderingsgeschillen alsook bij het beheer van minnelijke invordering of geschillen‟. De gunningswijze is de open offerteaanvraag. De opdracht wordt geraamd op 240.000 euro per jaar; de maximale duur is 3 jaar.

    3.2. De opdracht wordt bekendgemaakt in het Bulletin der Aanbestedingen van 30 juli 2015.

    3.3. Het bestek NB 15-1196 is van toepassing. De gunningscriteria zijn:

    “1. De prijs (115 punten)

    De inschrijver dient in: - Een forfaitaire prijs per dossier afhankelijk van de behandeling ervan via (45 punten): o Minnelijke procedure (10 punten); o Niet-betwiste gerechtelijke procedure (20 punten); o Beheer van de aanzuiveringsplannen (10 punten); o Korte debatten in de zin van artikel 735 van het Gerechtelijk Wetboek (5 punten). - Een forfaitaire uurprijs voor de dienstenprestaties uitgevoerd bij betwiste gerechtelijke procedures (10 punten);

    XII-8078-3/16

    - Een forfaitaire uurprijs voor de dienstenprestaties van advies, naargelang de prestatie wordt uitgevoerd door een (60 punten): o Projectchef (15 punten) o Senior advocaat (15 punten); o Junior advocaat (7,5 punten); o Senior consultant (15 punten); o Junior consultant (7,5 punten).

    De inschrijver mag niet, op straffe van nietigheid van zijn offerte, minimale vaste kosten per dossier aanrekenen.

    Bovendien wordt eraan herinnerd dat de voorgestelde forfaitaire prijzen per dossier of per uur, alle noodzakelijke kosten dekken voor de prestatie zoals vastgelegd in dit bijzonder bestek.

    De handelingen van de gerechtsdeurwaarders in het kader van deze opdracht zijn onderworpen aan de wettelijke tarieven die op hen van toepassing zijn.

  3. De diensten ten aanzien van het Agentschap alsook de diensten en relaties met de debiteuren (35 punten)

    De inschrijver geeft een omstandige omschrijving van deze diensten in een document in format Microsoft Office Word of gelijkwaardig. De maximale grootte van dit document is 10.000 tekens, witruimte niet inbegrepen.

    Alle relevante informatie over de wijze waarop de inschrijver zijn opdracht gaat vervullen alsook de goede uitvoering ervan garandeert wordt in aanmerking genomen en met name: o De beschikbaarheden van de voorziene interveniënten voor deze opdracht. De inschrijver detailleert wanneer en hoe elke interveniënt kan worden gecontacteerd door de debiteuren en de gebruiksvriendelijkheid van de ter beschikking gestelde communicatiemethodes; o De communicatiemogelijkheden tussen het Agentschap en de interveniënten van de inschrijver (SPOC); o De aangewende informaticatools; o De organisatie van de samenwerking tussen de advocaat en de deurwaarder (de inschrijver maakt een duidelijk en volledig onderscheid tussen de diensten van de advocaat en van de deurwaarder); o Zeer gedetailleerd: de toegepaste principes bij het beheer van de invorderingsdossiers (voor de debiteuren respectvolle methode); o De bijzondere ervaring van het team dat zal worden ingezet voor de uitvoering van de opdracht dat een toegevoegde waarde inzake het beheer van de schuldinvorderingen van het Agentschap aantoont. o …

    XII-8078-4/16

    3. Volume en termijnen (15 punten) - Het jaarlijks maximumaantal dossiers die...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT