Décision judiciaire de Raad van State, 1 juin 2017

Date de Résolution 1 juin 2017
JuridictionUDN
Nature Arrest

RAAD VAN STATE, AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK

VOORZITTER VAN DE XIIe KAMER

A R R E S T

nr. 238.385 van 1 juni 2017 in de zaak A. 222.125/XII-8371

In zake: de NV PUMP SERVICE AUTOMATIC bijgestaan en vertegenwoordigd door advocaat Dirk Geens kantoor houdend te 2018 Antwerpen Lange Lozanastraat 24 bij wie woonplaats wordt gekozen

tegen:

de VLAAMSE VERVOERSMAATSCHAPPIJ DE LIJN bijgestaan en vertegenwoordigd door advocaten Jens Debièvre en Yasmine D‟hanis kantoor houdend te 1000 Brussel

Tour & Taxis

Havenlaan 86c, 113b bij wie woonplaats wordt gekozen

--------------------------------------------------------------------------------------------------

I. Voorwerp van de vordering

  1. De vordering, ingesteld op 4 mei 2017, strekt tot de schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid van de tenuitvoerlegging van “[d]e beslissing van de [Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn] waarbij de offerte van [de nv Pump Service Automatic], ingediend n.a.v. de overheidsopdracht „onderhoudsdiensten en herstellingen aan de tankinstallaties en het tankregistratiesysteem‟, onregelmatig werd bevonden, ter kennis gebracht aan [de nv Pump Service Automatic] per aangetekende brief gedateerd op 20 april 2017 en, zoals vermeld in de kennisgeving, bekrachtigd door de Raad van Bestuur van [de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn] op haar zitting van 19 april 2017.”

    XII-8371-1/11

    II. Verloop van de rechtspleging

  2. De verwerende partij heeft een nota ingediend.

    De partijen zijn opgeroepen voor de terechtzitting, die heeft plaatsgevonden op 23 mei 2017, om 10.30 uur.

    Staatsraad Johan Bovin heeft verslag uitgebracht.

    Advocaat Dirk Geens, die verschijnt voor de verzoekende partij, en advocaat Jens Debièvre, die verschijnt voor de verwerende partij, zijn gehoord.

    Auditeur Frederic Eggermont heeft een met dit arrest eensluidend advies gegeven.

    Er is toepassing gemaakt van de bepalingen op het gebruik der talen, vervat in titel VI, hoofdstuk II, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973.

    III. Feiten

    3.1. Door de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn, de verwerende partij, wordt een overheidsopdracht uitgeschreven met als voorwerp: “onderhoudsdiensten en herstellingen aan de tankinstallaties en het tankregistratiesysteem”.

    De opdracht omvat alle diensten die nodig zijn om de tankinstallaties bij De Lijn te onderhouden en te herstellen. Daartoe wordt een raamovereenkomst gesloten met één deelnemer, met een looptijd van 2 jaar.

    De opdracht betreft een onderhandelingsprocedure met bekendmaking.

    3.2. Op 7 september 2016 wordt de opdracht bekendgemaakt in het Bulletin der Aanbestedingen.

    XII-8371-2/11

    3.3. Op 25 oktober 2016 worden de kandidaatstellingen geopend op de Centrale Diensten van De Lijn te Mechelen.

    Er worden twee kandidaatstellingen tijdig ingediend, namelijk door de nv Pump Service Automatic, de verzoekende partij, en de nv Hamer Technical Installations.

    Door de aanbestedende overheid wordt vastgesteld dat de beide kandidaten voldoen aan de vereisten en dat zij een correcte kandidaatstelling hebben ingediend.

    Op 24 januari 2017 wordt de kennisgeving van de selectiebeslissing gestuurd naar de kandidaten.

    3.4. Op 28 februari 2017 worden de offertes geopend. Na te hebben vastgesteld dat de beide inschrijvers tijdig en correct een offerte hebben ingediend, gaat de aanbestedende overheid over tot de evaluatie van de offertes.

    In tegenstelling tot de offerte van de nv Hamer Technical Installations, wordt de offerte van de nv Pump Service Automatic, de verzoekende partij, onregelmatig verklaard en niet in aanmerking genomen voor het verdere verloop van de procedure op grond van volgende motieven:

    “De opdrachtdocumenten melden het volgende op blz. 8 1.03.2 Posten

    De inschrijver is verplicht om in de inventaris prijs op te geven voor elk van deze posten.

    De opdrachtdocumenten melden het volgende op blz 27:

    Indien door technische evolutie de momenteel bij De Lijn in gebruik zijnde onderdelen (zowel hardware als software) niet meer leverbaar zouden worden, dan kan de inschrijver een gelijkwaardige en compatibele vervanger(s) voorstellen. In dat geval moet de inschrijver tijdig De Lijn schriftelijk op de hoogte stellen. De inschrijver wordt eveneens geacht tijdig de nodige documentatie van de vervanger(s) aan te leveren zodat De Lijn zich van de compatibiliteit kan vergewissen. Tevens...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT