Décision judiciaire de Raad van State, 9 juillet 2013

Date de Résolution 9 juillet 2013
JuridictionSchorsing
Nature Arrest

RAAD VAN STATE, AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK

VOORZITTER VAN DE XIIe KAMER

A R R E S T

nr. 224.299 van 9 juli 2013 in de zaak A. 208.577 /XII-7335

In zake: Eddy HEUSDENS bijgestaan en vertegenwoordigd door advocaten Luc Delbroux en Kirsten Koenigsmann kantoor houdend te 3500 Hasselt Maastrichterstraat 99 bij wie woonplaats wordt gekozen

tegen:

de VLAAMSE GEMEENSCHAP woonplaats kiezend bij de Juridische cel van de afdeling Advies en Ondersteuning Onderwijspersoneel Hendrik Consciencegebouw kantoor houdende te 1210 Brussel

Koning Albert II-laan 15, kamer 1C24

-------------------------------------------------------------------------------------------------- I. Voorwerp van de vordering

  1. De vordering, ingesteld op 15 april 2013, strekt tot de schorsing van de tenuitvoerlegging van de beslissing van de kamer van beroep voor het gesubsidieerd officieel onderwijs van 20 februari 2013 waarbij Eddy Heusdens bij tuchtmaatregel wordt geschorst met halvering van de laatste bruto-activiteitswedde voor een periode van 6 maanden.

    II. Verloop van de rechtspleging

  2. De verwerende partij heeft een nota ingediend.

    XII-7335- 1/8

    Eerste auditeur-afdelingshoofd Rudi Van Der Gucht heeft een verslag opgesteld.

    De partijen zijn opgeroepen voor de terechtzitting, die heeft plaatsgevonden op 4 juli 2013.

    Staatsraad Geert Van Haegendoren heeft verslag uitgebracht.

    Advocaat Kirsten Koenigsmann, die verschijnt voor de verzoekende partij en adviseur Marleen Broucke, die verschijnt voor de verwerende partij, zijn gehoord.

    Auditeur Jurgen Neuts heeft een met dit arrest eensluidend ad-vies gegeven.

    Er is toepassing gemaakt van de bepalingen op het gebruik der talen, vervat in titel VI, hoofdstuk II, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973.

    III. Feiten

  3. Verzoeker is als vast benoemd studiemeester-opvoeder tewerkgesteld aan de Provinciale Middenschool Diepenbeek.

    Op 9 december 2010 beslist de deputatie van de provincieraad van Limburg tegen verzoeker een tuchtonderzoek in te stellen en hem voor de duur van het tuchtonderzoek bij hoogdringendheid preventief te schorsen met afhouding van het salaris voor één vijfde van de laatste bruto-activiteitswedde voor de duur van het tuchtonderzoek.

    XII-7335- 2/8

    Op 15 december 2010 bevestigt de deputatie, na verzoeker te hebben gehoord, diens preventieve schorsing bij hoogdringendheid, maar zonder inhouding van salaris.

    Op 29 november 2012 beslist de deputatie verzoeker als tuchtsanctie te schorsen met halvering van de laatste bruto-activiteitswedde voor een periode van twaalf maanden.

    Op 20 februari 2013 beslist de kamer van beroep voor het gesubsidieerd onderwijs op beroep van verzoeker om de beslissing van de deputatie te vernietigen en verzoeker bij tuchtmaatregel voor een periode van zes maanden te schorsen met halvering van de laatste activiteitswedde.

    Niet wordt betwist tussen partijen dat deze sanctie ingaat op 1 maart 2013.

    IV. De schorsingsvoorwaarden

  4. Krachtens...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT