6 SEPTEMBER 2018. - Koninklijk besluit tot uitvoering van artikel 55, § 2, 3°, van de wet van 25 februari 2018 tot oprichting van Sciensano. - Erratum

In het Belgisch Staatsblad van 18 september 2018, akte nr. 2018/13755, blz. 72382, moeten de volgende correcties worden aangebracht:

Volgende Verslag aan de Koning en advies van de Raad van State moeten worden ingevoegd:

VERSLAG AAN DE KONING

Sire,

Het ontwerp van besluit dat wij de eer hebben aan Uwe Majesteit ter ondertekening voor te leggen, wordt genomen in uitvoering van artikel 108 van de Grondwet en artikel 55, § 2, 3°, van de wet van 25 februari 2018 tot oprichting van Sciensano (hierna de "wet").

De bestaansreden van dit besluit is de noodzaak om, met ingang van de oprichting van Sciensano, de bevoegdheid van Sciensano tot het nemen van personeelsbeslissingen met individuele draagwijdte met betrekking tot personeelsleden ter beschikking gesteld door de Staat, vast te leggen met het oog op de rechtszekerheid en de continuïteit van de werking van de diensten die in Sciensano worden geïntegreerd.

Onder personeelsbeslissingen met individuele draagwijdte worden beslissingen begrepen die rechtsgevolgen teweegbrengen of kunnen teweegbrengen voor een identificeerbaar personeelslid ter beschikking gesteld aan Sciensano, en waarbij het beslissingsproces met een zeker mate van appreciatie- of beoordelingsvrijheid gepaard gaat.

Onder de personeelsbeslissingen met individuele draagwijdte worden geen loutere organisatorische maatregelen of zogenaamde maatregelen van inwendige orde gevat, die weliswaar feitelijke gevolgen kunnen hebben voor de invulling van een takenpakket van een personeelslid, doch geen rechtsgevolgen teweegbrengen. Dit betreffen immers maatregelen die worden genomen in het belang van de dienst en die betrekking hebben op de interne organisatie van de dienst of die de goede werking ervan moeten helpen verzekeren. Typische voorbeelden zijn een loutere herverdeling van de taken tussen alle personeelsleden met een bepaalde functie of de overplaatsing van een administratief assistent naar een andere plaats van tewerkstelling, maar met behoud van functie en salaris, om redenen die verband houden met de verdeling van de werklast over de aanwezige administratieve assistenten. Sciensano kan dergelijke beslissingen nemen met betrekking tot het Staatspersoneel. Deze worden niet gevat door dit besluit.

Ook zogenaamde "declaratieve" personeelsbeslissingen, waarbij het personeelslid rechtstreeks en automatisch rechten put uit de wet, het personeelsstatuut of de personeelsreglementering, vallen niet onder het begrip " personeelsbeslissingen met individuele draagwijdte...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT