30 JULI 2022. - Koninklijk besluit houdende toekenning van toelages voor de realisatie van projecten voor werknemers in het kader van het federaal actieplan « Mentale veerkracht en preventie van stress op het werk »

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 22 mei 2003 houdende organisatie van de begroting en van de comptabiliteit van de federale Staat, in het bijzonder de artikelen 121 tot 124;

Gelet op de wet van 23 december 2021 houdende de algemene uitgavenbegroting voor het begrotingsjaar 2022;

Gelet op het koninklijk besluit van 20 mei 2022 betreffende de administratieve, begrotings- en beheerscontrole, inzonderheid op artikel 20;

Gelet op het principeakkoord van de Ministerraad van 7 mei 2021;

Gelet op het definitief akkoord van de Ministerraad van 1 juli 2022

Gelet op het gunstig advies van de inspecteur van Financiën, gegeven op 18 juli 2022;

Overwegende dat het van essentieel belang is dat erover gewaakt wordt dat ondernemingen de nodige preventie-maatregelen nemen zodat de werkende bevolking hun werk in goede omstandigheden en in een gezonde en veilige werkomgeving kan uitoefenen, om zo positief bij de dragen tot de economie.

Op de voordracht van de Minister van Werk,

Hebben Wij besloten en besluiten Wij :

Artikel 1. § 1. - Er wordt een toelage toegekend aan de organisaties, vermeld in de bijgevoegde tabel, voor de uitvoering van een project dat is geselecteerd in het kader van de oproep tot het indienen van sectorale projecten « Preventie van psychosociale risico's op het werk », onderdeel van het federale actieplan « Mentale weerbaarheid en preventie van stress op het werk ».

§ 2. In de bijgevoegde tabel staan de naam, het adres, het btw-nummer en het rekeningnummer van de geselecteerde organisaties, overeenkomstig de door deze organisaties toegezonden aanvraag- formulieren, alsook het nummer van het paritair comité, de naam van het project en het bedrag van de toelage.

Art. 2. De bij artikel 1 bepaalde toelagen vallen ten laste van de vastleggings- kredieten geopend door de algemene uitgavenbegroting voor het begrotingsjaar 2022 voor het programma 23-52-1, luidend « acties ten gunste van de sociale, morele en intellectuele promotie van de werknemers ».

Zij zullen worden aangerekend op de basisallocatie 23 52 10 33.00.19 - luidend « Toelagen plan burn-out ».

Art. 3. § 1. - De betaling van de eerste schijf van de toelage, bestaande uit 50% van het totale budget, zal geschieden bij de ondertekening van dit besluit.

§ 2. De betaling van de tweede schijf van de toelage, bestaande uit 30% van het totale budget, zal voor alle geselecteerde organisaties geschieden onder voorbehoud van...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT