30 APRIL 2021. - Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van besluiten van de Vlaamse Regering over strategische ecologiesteun, strategische transformatiesteun, steun O&O met kennisintensief karakter, innovatiesteun en steun samenwerkingsverband, wat betreft de terugbetaalbare voorschotten

Rechtsgronden

Dit besluit is gebaseerd op:

- het decreet van 21 december 2001 houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2002, artikel 41ter, § 2, ingevoegd bij het decreet van 20 november 2015 en gewijzigd bij de decreten van 15 maart 2019 en 19 juni 2020;

- het decreet van 16 maart 2012 betreffende het economisch ondersteuningsbeleid, artikel 10 en 14, eerste lid.

Vormvereisten

De volgende vormvereisten zijn vervuld:

- De Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, heeft zijn akkoord gegeven op 12 februari 2021.

- De SERV heeft advies gegeven op 15 maart 2021.

- De Raad van State heeft advies 69.067/1 gegeven op 20 april 2021, met toepassing van artikel 84, § 1, eerste lid, 2°, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973.

Juridisch kader

Dit besluit sluit aan bij de volgende regelgeving:

- de verordening (EU) nr. 651/2014 van de Commissie van 17 juni 2014 waarbij bepaalde categorieën steun op grond van de artikelen 107 en 108 van het Verdrag met de interne markt verenigbaar worden verklaard;

- het Verdrag betreffende de Werking van de Europese Unie van 13 december 2007 (2012/C 326/01).

Initiatiefnemer

Dit besluit wordt voorgesteld door de Vlaamse minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw.

Na beraadslaging,

DE VLAAMSE REGERING BESLUIT :

HOOFDSTUK 1. - Wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 16 november 2012 tot toekenning van steun aan ondernemingen voor strategische ecologie-investeringen in het Vlaamse Gewest

Artikel 1. In het besluit van de Vlaamse Regering van 16 november 2012 tot toekenning van steun aan ondernemingen voor strategische ecologie-investeringen in het Vlaamse Gewest, het laatst gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 26 februari 2021, wordt een hoofdstuk 13/1, dat bestaat uit artikel 44/1, ingevoegd, dat luidt als volgt :

"Hoofdstuk 13/1. Terugbetaalbaar voorschot

Art. 44/1. In dit artikel wordt verstaan onder terugbetaalbaar voorschot: het terugbetaalbaar voorschot, vermeld in artikel 2, 21, van de algemene groepsvrijstellingsverordening.

De subsidie kan ook toegekend worden in de vorm van een terugbetaalbaar voorschot.

Als de subsidie wordt toegekend in de vorm van een terugbetaalbaar voorschot, kunnen de maximale steunintensiteiten, vermeld in dit besluit, worden verhoogd conform de voorwaarden, vermeld in artikel 7, lid 5, van de voormelde verordening. De minister bepaalt die maximale verhoogde steunintensiteit.

De subsidie wordt toegekend conform de voorwaarden, vermeld in dit besluit, met uitzondering van de voorwaarden over de procedure, de uitbetaling en de terugvordering. De minister bepaalt de voorwaarden voor de procedure, de uitbetaling, de terugvordering en de terugbetaling van het terugbetaalbaar voorschot.".

HOOFDSTUK 2. - Wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 19 juli 2013 tot toekenning van strategische transformatiesteun aan ondernemingen in het Vlaamse Gewest

Art. 2. In het besluit van de Vlaamse Regering van 19 juli 2013 tot toekenning van strategische transformatiesteun aan ondernemingen in het Vlaamse Gewest, het laatst gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 26 februari 2021, wordt een hoofdstuk 5/1, dat bestaat uit artikel 44/1, ingevoegd, dat luidt als volgt :

"Hoofdstuk 5/1. Terugbetaalbaar voorschot

Art. 44/1. In dit artikel wordt verstaan onder terugbetaalbaar voorschot: het terugbetaalbaar voorschot, vermeld in artikel 2, 21, van de algemene vrijstellingsverordening.

De steun kan ook toegekend worden in de vorm van een terugbetaalbaar voorschot.

Als de steun wordt toegekend in de vorm van een terugbetaalbaar voorschot, kunnen de maximale steunintensiteiten, vermeld in dit besluit, worden verhoogd conform de voorwaarden, vermeld in artikel 7, lid 5, van de voormelde verordening. De minister bepaalt de maximale verhoogde steunintensiteit.

De steun wordt toegekend conform de voorwaarden, vermeld in dit besluit, met uitzondering van de voorwaarden over de procedure, de uitbetaling en de terugvordering. De minister bepaalt de voorwaarden over de procedure, de uitbetaling, de terugvordering en de terugbetaling van het terugbetaalbaar voorschot.".

HOOFDSTUK 3. - Wijzigingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 12 mei 2017 tot regeling van steun aan...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT