3 SEPTEMBER 2021. - Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse regering van 29 april 1992 betreffende de verdeling van de betrekkingen, de terbeschikkingstelling wegens ontstentenis van betrekking, de reaffectatie, de wedertewerkstelling en de toekenning van een wachtgeld of wachtgeldtoelage, wat betreft de invoering van de scholengemeenschapsinstelling in het basis- en secundair onderwijs en van het ambt van ICT-coördinator in het deeltijds kunstonderwijs, het secundair onderwijs, het volwassenenonderwijs en de centra voor leerlingenbegeleiding en tot wijziging van het besluit van de Vlaamse regering van 28 augustus 2000 houdende oprichting en samenstelling van de lokale comités voor de personeelsleden van het gemeenschapsonderwijs, wat betreft de oprichting van een basiscomité in een scholengemeenschapsinstelling

Rechtsgronden

Dit besluit is gebaseerd op:

-de wet van 19 december 1974 tot regeling van de betrekkingen tussen de overheid en de vakbonden van haar personeel, artikel 10, gewijzigd bij de wet van 19 juli 1983;

- de Codificatie sommige bepalingen voor het onderwijs van 28 oktober 2016, bekrachtigd bij het decreet van 23 december 2016, artikel V.77, V.79, § 2, tweede lid en V.80.

Vormvereisten

De volgende vormvereisten zijn vervuld:

- De Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, heeft zijn akkoord gegeven op 24 juni 2021.

- Sectorcomité X - Onderwijs (Vlaamse Gemeenschap), Comité voor de provinciale en plaatselijke overheidsdiensten - Afdeling 2 - Onderafdeling "Vlaamse Gemeenschap" en het overkoepelend onderhandelingscomité vrij gesubsidieerd onderwijs hebben protocol nr. 182 gesloten op 2 juli 2021 met een gedeeltelijk akkoord.

- De Raad van State heeft advies 69.849/1/V gegeven op 27 juli 2021.

Initiatiefnemer

Dit besluit wordt voorgesteld door de Vlaamse minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand.

Na beraadslaging,

DE VLAAMSE REGERING BESLUIT:

HOOFDSTUK 1. - Wijziging van het besluit van de Vlaamse regering van 29 april 1992 betreffende de verdeling van de betrekkingen, de terbeschikkingstelling wegens ontstentenis van betrekking, de reaffectatie, de wedertewerkstelling en de toekenning van een wachtgeld of wachtgeldtoelage

Artikel 1. In artikel 2 van het besluit van de Vlaamse regering van 29 april 1992 betreffende de verdeling van de betrekkingen, de terbeschikkingstelling wegens ontstentenis van betrekking, de reaffectatie, de wedertewerkstelling en de toekenning van een wachtgeld of wachtgeldtoelage, het laatst gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 17 juli 2020, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. in paragraaf 2 wordt punt 5° vervangen door wat volgt:

    "5° "betrekking niet vatbaar voor reaffectatie of wedertewerkstelling":

    een betrekking is vanaf 1 september van het schooljaar in kwestie niet meer vatbaar voor reaffectatie of wedertewerkstelling, als het personeelslid dat die betrekking bekleedt in die betrekking niet tijdelijk aangesteld is voor bepaalde duur volgens artikel 20bis van het decreet rechtspositie personeelsleden gemeenschapsonderwijs of artikel 20bis van het decreet rechtspositie personeelsleden gesubsidieerd onderwijs. Voor het personeelslid dat aan deze voorwaarde voldoet, blijft dit principe geldig over de schooljaren heen;";.

  2. in paragraaf 2 wordt punt 12° opnieuw opgenomen in de volgende lezing:

    "12° "scholengemeenschapsinstelling": de instelling, vermeld in artikel 3, 52bis° /0 van het decreet basisonderwijs van 25 februari 1997, of artikel 3, 39° /1 van de Codex Secundair Onderwijs van 17 december 2010. Tenzij het anders wordt vermeld, wordt een scholengemeenschapsinstelling voor de toepassing van dit besluit beschouwd als een instelling.";

  3. aan paragraaf 10 wordt de volgende zin toegevoegd:

    "Bij het vaststellen van het voormelde percentage opvoeders wordt geen rekening gehouden met de personeelsleden die aangesteld zijn in het ambt van ICT-coördinator.".

    Art. 2. Aan artikel 5, § 1, 4°, van hetzelfde besluit, vervangen bij het besluit van de Vlaamse Regering van 5 december 2003 en gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 17 oktober 2008, wordt een punt c) toegevoegd, dat luidt als volgt:

    "c) de ambten van ICT-coördinator vormen "hetzelfde ambt";".

    Art. 3. Aan artikel 7, § 1, 8, van hetzelfde besluit, ingevoegd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 8 september 2006, wordt een punt c) toegevoegd, dat luidt als volgt:

    "c) de ambten van ICT-coördinator vormen "hetzelfde ambt".".

    Art. 4. Aan artikel 8, § 1, van hetzelfde besluit, het laatst gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 17 juli 2020, wordt een punt 7 toegevoegd, dat luidt als volgt:

    "7. In afwijking van punt 1 en 4 wordt voor de toepassing van "hetzelfde ambt" voor de leden van het ondersteunend...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT