3 JUNI 2021. - Decreet betreffende de planning van het medisch aanbod in de Franse Gemeenschap

Het Parlement van de Franse Gemeenschap heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

HOOFDSTUK I. - Definities

Artikel 1. Voor de toepassing van dit decreet wordt verstaan onder :

  1. Administratie : de algemene directie belast met het hoger onderwijs binnen het ministerie van de Franse Gemeenschap;

  2. Kamer : naargelang het geval, de kamer voor huisartsen en artsen-specialisten of de kamer voor algemeen tandartsen en tandartsen-specialisten bedoeld in artikel 4;

  3. Commissie : de Adviescommissie voor de planning van het medisch aanbod bedoeld in artikel 3;

  4. Wet : de gecoördineerde wet van 10 mei 2015 betreffende de uitoefening van de gezondheidszorgberoepen;

  5. Bijzondere beroepstitels : de titels bedoeld in het koninklijk besluit van 25 november 1991 houdende de lijst van bijzondere beroepstitels voorbehouden aan de beoefenaars van de geneeskunde, met inbegrip van de tandheelkunde.

    Het gebruik in dit besluit van mannelijke namen voor de verschillende titels en ambten is gemeenslachtig met het oog op de leesbaarheid van de tekst, onverminderd de bepalingen van het decreet van 21 juni 1993 betreffende de vervrouwelijking van de namen van de beroepen, ambten, rangen of titels.

    HOOFDSTUK II. - Planning van het medisch aanbod

    Art. 2. De Regering kan, op advies van de Commissie, het minimum- en het maximumaantal kandidaten voor een opleiding die leidt tot een titel bedoeld in artikel 1, 5°, vaststellen.

    Art. 3. Er wordt een Adviescommissie voor de planning van het medisch aanbod ingesteld bij de Franse Gemeenschap.

    De Commissie heeft als opdracht adviezen uit te brengen over :

  6. de evaluatie van de behoeften aan medisch aanbod voor beoefenaars van de geneeskunde, met inbegrip van tandartsen. Bij de uitvoering van haar opdracht houdt de Commissie in het bijzonder rekening met de ontwikkeling van de behoeften aan geneeskundige verzorging, de kwaliteit van de geneeskundige verstrekkingen, de demografische evolutie van de betrokken beroepen, de epidemiologische gegevens van de bevolking en de geografische verdeling per regio of subregio van deze behoeften. Ze houdt ook rekening met de statistische gegevens en prognoses die zijn opgesteld door de Federale Commissie voor de Planning van het medisch aanbod bedoeld in de artikelen 91 en 92 van de wet, en door de administraties van de deelstaten.

  7. het minimum- en maximumaantal kandidaten voor een opleiding die tot een bijzondere beroepstitel leidt.

    In het kader van de opdracht bedoeld in het tweede lid, 2°, brengt de Commissie ten minste één advies per jaar uit aan de Regering.

    De Commissie kan, zo vaak als zij nuttig acht en in ieder geval jaarlijks, een verslag naar de Federale Commissie voor de planning van het medisch aanbod sturen met de conclusies van haar analyses over de inventaris van de behoeften in de Franse Gemeenschap.

    HOOFDSTUK III. - Samenstelling en werking van de Commissie

    Art. 4. § 1. De Commissie is samengesteld uit een raad voor huisartsen en artsen-specialisten, enerzijds, en uit een raad voor algemeen tandartsen en tandartsen-specialisten, anderzijds.

    § 2. De kamer voor huisartsen en artsen-specialisten is samengesteld uit :

  8. als stemgerechtigd lid :

    1. een vertegenwoordiger, voorgedragen door de « Académie royale de Médecine de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT