29 OKTOBER 2020. - Decreet tot wijziging van de wet van 12 februari 2008 tot instelling van een algemeen kader voor de erkenning van EU-beroepskwalificaties (1)

Het Waalse Parlement heeft aangenomen en Wij, Waalse Regering, bekrachtigen hetgeen volgt:

Artikel 1. Richtlijn 2013/55/EU van het Europees Parlement en de Raad van 20 november 2013 tot wijziging van Richtlijn 2005/36/EG betreffende de erkenning van beroepskwalificaties en Verordening (EU) nr. 1024/2012 betreffende de administratieve samenwerking via het Informatiesysteem interne markt ("IMI-verordening") wordt gedeeltelijk omgezet bij dit decreet.

Art. 2. In artikel 2, 1 §, van de wet van 12 februari 2008 tot instelling van een algemeen kader voor de erkenning van EU-beroepskwalificaties, gewijzigd bij het decreet van 12 juli 2017, wordt j) vervangen als volgt:

" j) "bevoegde autoriteit": autoriteit of instantie die haar bevoegdheid ontleent aan een wet of decreet of reglementering genomen krachtens een wet of decreet met het oog op het uitoefenen van een controle- of reglementeringsactiviteit van de toegang tot of de uitoefening van een beroep".

Art. 3. In titel I/1, hoofdstuk 2, van dezelfde wet, ingevoegd bij het decreet van 12 juli 2017, wordt een artikel 5/5/1 ingevoegd, luidend als volgt:

"Artikel 5/5/1. § 1. Dit artikel is van toepassing wanneer de bevoegde autoriteit van de bevoegde autoriteit van de lidstaat van oorsprong van de houder van de beroepskwalificatie een aanvraag voor een beroepskaart ontvangt voor vestiging of voor uitoefening in het Waalse Gewest van tijdelijke of incidentele verrichting van diensten met implicaties voor de volksgezondheid of de openbare veiligheid op het grondgebied van het Waalse Gewest.

§ 2. In de gevallen bedoeld in de artikelen 18, 21/1 en 21/2 besluit de bevoegde autoriteit binnen een maand na ontvangst van het door de bevoegde autoriteit van de lidstaat van oorsprong ingediende verzoek of zij de beroepskaart al dan niet aflevert.

§ 3. Wanneer een aanvraag voor een beroepskaart betrekking heeft op de tijdelijke of incidentele verrichting van een activiteit met implicaties voor de volksgezondheid of de openbare veiligheid als bedoeld in artikel 9 of waarvoor compenserende maatregelen opgelegd kunnen worden overeenkomstig artikel 9, § 4, of in artikel 16 met het oog op de vestiging, beslist de bevoegde autoriteit binnen twee maanden na ontvangst van de door de bevoegde autoriteit van de lidstaat van oorsprong ingediende verzoek of ze de beroepskaart al dan niet aflevert of ze beslist of de aanvrager compenserende maatregelen opgelegd krijgt.

§ 4. De bevoegde autoriteit kan besluiten de in §§ 2 en...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT