29 MAART 2021. - Koninklijk besluit tot wijziging van tabel g, eerste afdeling, rubriek i, van de bijlage bij het koninklijk besluit nr. 41 van 30 januari 1987, tot vaststelling van het bedrag van de proportionele fiscale geldboeten op het stuk van de belasting over de toegevoegde waarde

VERSLAG AAN DE KONING

Sire,

Het ontwerp van koninklijk besluit dat wij ter ondertekening aan Uwe Majesteit voorleggen, heeft tot doel tabel G, eerste afdeling, rubriek I, 2. A) van het koninklijk besluit nr. 41 van 30 januari 1987, tot vaststelling van het bedrag van de proportionele fiscale geldboeten op het stuk van de belasting over de toegevoegde waarde, te wijzigen.

Het aldaar opgenomen boetetarief wordt tijdelijk verminderd van 15 pct. naar 10 pct.

Deze vermindering van het boetetarief is ingegeven door een harmonisering met het boetetarief van toepassing bij gehele of gedeeltelijke niet-betaling of niet-tijdige betaling van de belasting waarvan de opeisbaarheid blijkt uit andere aangiften dan deze bedoeld in artikel 53, § 1, eerste lid, 2° van het Btw-Wetboek (periodieke btw-maand- of kwartaalaangiften).

Meer in het bijzonder wordt bedoeld de harmonisering met de boeten voor gehele of gedeeltelijke niet-betaling of niet-tijdige betaling bedoeld in volgende rubrieken van dezelfde tabel en afdeling van het koninklijk nr. 41:

- Rubriek Ibis (aangifte MOSS bedoeld in artikel 58ter, § 5 en artikel 58quater, § 5, van het Btw-Wetboek);

- Rubriek II (bijzondere btw-aangifte bedoeld in artikel 53ter, 1°, van het Btw-Wetboek)

- Rubriek III, eerste streepje (bijzondere btw-aangifte inzake de intracommunautaire verwerving van nieuwe vervoermiddelen als bedoeld in artikel 53nonies van het Btw-Wetboek)

- Rubriek III, tweede streepje (intracommunautair verwerving accijnsproducten als bedoeld in artikel 58, § 1bis, van het Btw-Wetboek)

De aanpassing van het boetetarief is van toepassing van 1 april 2021 tot 30 juni 2021.

De Minister onder wiens bevoegdheden Financiën valt bepaalt de regels betreffende de uitvoering van deze wijziging.

Dit is, Sire, de draagwijdte van het besluit dat U wordt voorgelegd,

Ik heb de eer te zijn,

Sire,

Van Uwe Majesteit,

de zeer eerbiedige en zeer getrouwe dienaar,

De Minister van Financiën,

V. VAN PETEGHEM

29 MAART 2021. - Koninklijk besluit tot wijziging van tabel g, eerste afdeling, rubriek i, van de bijlage bij het koninklijk besluit nr. 41 van 30 januari 1987, tot vaststelling van het bedrag van de proportionele fiscale geldboeten op het stuk van de belasting over de toegevoegde...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT