28 OKTOBER 2022. - Ministerieel besluit tot wijziging van artikel 2 van het ministerieel besluit van 26 februari 2021 tot uitvoering van het besluit van de Vlaamse Regering van 26 februari 2021 tot vaststelling van de regels voor de toekenning van steun van het Vlaams stimulusprogramma voor toeristische ondernemingen in het kader van het coronavirus

Rechtsgronden

Dit besluit is gebaseerd op:

- Het decreet van 19 maart 2004 tot oprichting van het intern verzelfstandigd agentschap met rechtspersoonlijkheid "Toerisme Vlaanderen", artikel 5, § 1, 2° en 3° en § 2, lid 2, het laatst gewijzigd bij decreet van 26 juni 2020;

- het besluit van 26 februari 2021 van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de regels voor de toekenning van steun van het Vlaams stimulusprogramma voor toeristische ondernemingen in het kader van het coronavirus, artikel 28, 1°.

Vormvereisten

Er zijn geen vormvereisten te vervullen.

Motivering

Dit besluit is gebaseerd op de volgende motieven:

- Bij besluit van 26 februari 2021 legt de Vlaamse Regering de regels vast voor toekenning van steun van het Vlaams stimulusprogramma voor toeristische ondernemingen in het kader van het coronavirus.

- Artikel 8 van het besluit van 26 februari 2021 bepaalt de uiterlijke realisatiedatum van de projecten waarvoor steun wordt toegekend, op 1 juli 2022.

- Artikel 28, 1° van hetzelfde besluit geeft de minister de mogelijkheid om te voorzien in de mogelijkheid voor de steunaanvrager tot uitstel van de uiterlijke realisatiedatum van het project.

- Artikel 30 van hetzelfde bepaalt dat de Vlaamse minister bevoegd voor het toerisme met de uitvoering van het besluit is belast.

- Het ministerieel besluit van 26 februari 2021 van de Vlaamse minister bevoegd voor het toerisme tot uitvoering voert het besluit van 26 februari 2021 uit.

- Artikel 2 van het ministerieel besluit van 26 februari 2021 bepaalt dat de steunaanvrager één maal en op gemotiveerde wijze en uiterlijk op 30 juni 2022 Toerisme Vlaanderen kan verzoeken om de realisatie van het project uit te stellen tot uiterlijk 31 december 2022.

- Via dit ministerieel besluit wordt deze mogelijkheid vervangen door een aangepaste regeling.

Juridisch kader

Dit besluit sluit aan bij de volgende regelgeving en besluitvorming:

- het ministerieel besluit van 26 februari...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT