28 OKTOBER 2021. - Decreet houdende diverse bepalingen inzake sport

Het Parlement van de Franse Gemeenschap heeft aangenomen en Wij, regering, bekrachtigen hetgeen volgt:

HOOFDSTUK 1. - Bepalingen tot wijziging van het decreet van 3 mei 2019

betreffende de georganiseerde sportbeweging in de Franse Gemeenschap

Artikel 1. Artikel 1 van het decreet van 3 mei 2019 betreffende de georganiseerde sportbeweging in de Franse Gemeenschap wordt aangevuld met een punt 24° als volgt:

"24° "Opleidingscentrum": elke structuur onder de bevoegdheid van een sportfederatie die door deze laatste wordt georganiseerd of erkend en die atleten met de hoedanigheid van topsporter, topscheidsrechter, sportbelofte, jong talent, topsporter in omscholing, trainingspartner of nationaal scheidsrechter de mogelijkheid biedt om toegang te krijgen tot een kader dat sportieve vooruitgang mogelijk maakt en om regelmatig onderricht te blijven volgen".

Art. 2. Aan artikel 12, § 3, lid 1, wordt de volgende zin toegevoegd: "Het bewijs van de aanwezigheid van een Automatische Externe Defibrillator (AED) moet bij elke subsidieaanvraag worden geleverd, zoniet is de aanvraag niet ontvankelijk.".

Art. 3. In artikel 17, § 2, zesde lid, worden de woorden "of de sportvereniging" geschrapt.

Art. 4. In het opschrift van afdeling V van hoofdstuk II van hetzelfde decreet worden de woorden "nationale scheidsrechter" ingevoegd tussen de woorden "topscheidsrechter," en de woorden " sportbelofte ".

Art. 5. In artikel 18 van hetzelfde decreet worden de woorden "nationale scheidsrechters," ingevoegd tussen de woorden " topscheidsrechter," en " sportbelofte ".

Art. 6. In artikel 19 van hetzelfde decreet worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. in § 1, eerste lid, worden de woorden "nationale scheidsrechter," ingevoegd tussen de woorden " topscheidsrechter," en " sportbelofte";

  2. In § 1, tweede lid, wordt een punt 2° /1 ingevoegd, dat als volgt luidt "2° /1: nationale scheidsrechters: scheidsrechters die worden opgeroepen om wedstrijden en kampioenschappen te leiden die op nationaal niveau worden georganiseerd;".

    Art. 7. In artikel 21 van hetzelfde decreet worden de volgende wijzigingen aangebracht:

    1. in 6° wordt de zin "Binnen de Raad van Bestuur mag niet meer dan 80% van de bestuurders van hetzelfde geslacht zijn" vervangen door de zin: "Binnen de Raad van Bestuur mag niet meer dan tweederde van de bestuurders van hetzelfde geslacht zijn";

    2. in 6° wordt de zin die begint met "De Regering kan" en eindigt met "het onmogelijk of problematisch maken;" vervangen door de zin "De Regering kan bepaalde federaties of verenigingen tijdelijk vrijstellen van de toepassing van deze bepaling voor een termijn van zes maanden, die ten hoogste tweemaal kan worden verlengd, ingeval zij zich in een bijzondere toestand bevinden, die naar...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT