28 APRIL 2020. - Ministerieel besluit tot wijziging van het ministerieel besluit van 26 november 2007 betreffende de toekenning van subsidies voor naschoolse opleidingsinitiatieven in de landbouwsector, wat betreft de invoering van e-learning

Rechtsgronden

Dit besluit is gebaseerd op:

- het decreet van 28 juni 2013 betreffende het landbouw- en visserijbeleid, artikel 15;

- het besluit van de Vlaamse Regering van 4 juni 2004 betreffende de toekenning van subsidies voor naschoolse opleidingsinitiatieven in de landbouwsector, artikel 3, § 3, ingevoegd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 14 maart 2008, artikel 13, 14 en 17.

Vormvereisten

De volgende vormvereisten zijn vervuld:

- De Inspectie van Financiën heeft advies gegeven op 6 april 2020.

- De Vlaamse toezichtcommissie voor de verwerking van persoonsgegevens heeft advies nr. 2020/10 gegeven op 20 april 2020.

- Er is geen advies gevraagd aan de Raad van State, met toepassing van artikel 3, § 1, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973. Er is een dringende noodzakelijkheid omdat de gevolgen van de coronamaatregelen die de overheid genomen heeft om de volksgezondheid te vrijwaren, voor de erkende centra voor landbouwvorming zo snel mogelijk moeten worden ingeperkt. De erkende centra voor landbouwvorming hebben dringend behoefte aan de toelating om hun naschoolse vormingsactiviteiten op afstand via het internet te mogen aanbieden.

Motivering

Dit besluit is gebaseerd op het volgende motief:

- Door de coronamaatregelen hebben de erkende centra voor landbouwvorming hun vormingsactiviteiten geschorst. Om ervoor te zorgen dat ze hun vormingsactiviteiten kunnen voortzetten, wordt met dit besluit toegelaten dat de naschoolse vormingsactiviteiten vanaf afstand via het internet aangeboden worden, en worden de voorwaarden bepaald waaronder dat mogelijk is.

DE VLAAMSE MINISTER VAN ECONOMIE, INNOVATIE, WERK, SOCIALE ECONOMIE EN LANDBOUW BESLUIT:

Artikel 1. Aan artikel 8 van het ministerieel besluit van 26 november 2007 betreffende de toekenning van subsidies voor naschoolse opleidingsinitiatieven in de landbouwsector, vervangen bij het ministerieel besluit van 14 januari 2014, wordt een punt 3° toegevoegd, dat luidt als volgt:

"3° korte vormingsactiviteiten die gevolgd worden in het kader van lerende netwerken, namelijk reeksen van opeenvolgende vormingsmomenten met vaste leden die bedrijfsleiders zijn van minstens zes verschillende landbouwbedrijven, die onder begeleiding van een facilitator kennis en ervaringen delen en inzichten uitwisselen over de bedrijfsvoering of specifieke vragen rond thema's die eigen zijn aan de bedrijfstak met de bedoeling om in de eigen bedrijfsvoering verbeteringen aan te...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT