26 JUNI 2020. - Programmadecreet bij de aanpassing van de begroting 2020 (1)

Het VLAAMS PARLEMENT heeft aangenomen en Wij, REGERING, bekrachtigen hetgeen volgt:

PROGRAMMADECREET bij de aanpassing van de begroting 2020

HOOFDSTUK 1. - Algemene bepalingen

Artikel 1. Dit decreet regelt een gewest- en gemeenschapsaangelegenheid.

HOOFDSTUK 2. - Cultuur, Jeugd, Sport en Media

Afdeling 1. - Wijziging van het decreet van 12 mei 2017 houdende diverse bepalingen in de beleidsvelden cultuur en jeugd

Art. 2. In artikel 5/1, vierde lid, van het decreet van 12 mei 2017 houdende diverse bepalingen in de beleidsvelden cultuur en jeugd, ingevoegd bij het decreet van 29 maart 2019, wordt de zinsnede "het decreet van 8 juli 2011 houdende regeling van de begroting, de boekhouding, de toekenning van subsidies en de controle op de aanwending ervan, en de controle door het Rekenhof" vervangen door de zinsnede "artikel 75 en 76 van de Vlaamse Codex Overheidsfinanciën van 29 maart 2019".

Afdeling 2. - Indienmomenten voor de subsidieaanvragen voor de bouw of renovatie van bovenlokale sportinfrastructuur

Art. 3. In artikel 11 van het decreet van 5 mei 2017 houdende de ondersteuning van bovenlokale sportinfrastructuur en topsportinfrastructuur worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. het woord "jaarlijks" wordt vervangen door de zinsnede "maximaal twee keer per jaar";

  2. de zinnen "De Vlaamse Regering kan beslissen om een tweede indienmoment te organiseren indien het begrotingskrediet voor de subsidiëring van bovenlokale sportinfrastructuur minstens 10.000.000 euro (10 miljoen euro) bedraagt. In dat geval wordt per indienmoment minstens het minimale begrotingskrediet voor de subsidiëring van bovenlokale sportinfrastructuur van 5.000.000 euro (vijf miljoen euro), vermeld in artikel 3, vierde lid, voorzien." worden toegevoegd.

    Afdeling 3. - Uitdovingsregeling van de subsidiëring aan initiatieven in de sportsector als vermeld in artikel 2, 2°, van het decreet van 8 november 2013 houdende het stimuleren, het coördineren en het subsidiëren van de tewerkstelling in de sportsector

    Art. 4. In artikel 2 van het decreet van 8 november 2013 houdende het stimuleren, het coördineren en het subsidiëren van de tewerkstelling in de sportsector worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  3. in punt 2° wordt tussen de zinsnede "1 januari 2003" en het woord "een" de zinsnede "tot 1 oktober 2020" ingevoegd;

  4. in punt 2° wordt het woord "ontvangt" vervangen door het woord "ontving";

  5. in punt 6° wordt het woord "loonsubsidie" vervangen door het woord "subsidie".

    Art. 5. In artikel 8, 3°, van hetzelfde decreet wordt tussen de zinsnede "overlijden," en het woord "met" de zinsnede "uiterlijk op 31 mei 2020" ingevoegd.

    Art. 6. In hetzelfde decreet wordt het opschrift van hoofdstuk 3 vervangen door wat volgt:

    "Hoofdstuk 3. Uitdovingsregeling van de subsidiëring aan initiatieven in de sportsector".

    Art. 7. Artikel 19 van hetzelfde decreet wordt vervangen door wat volgt:

    "Art. 19. De initiatieven in de sportsector ontvangen een subsidie voor de werknemer in een gewezen DAC-statuut tot uiterlijk het einde van de berekende fictieve opzegtermijn van de werknemer in kwestie. Het einde van de fictieve opzegtermijn wordt berekend alsof die werknemer in een gewezen DAC-statuut in opzeg zou worden geplaatst met ingang van 1 oktober 2020, en enkel verlengd met 20 vakantiedagen op jaarbasis.

    Het recht op subsidies, vermeld in het eerste lid, vervalt als de werknemer in een gewezen DAC-statuut uit dienst treedt. Het initiatief in de sportsector deelt binnen de maand na uitdiensttreding deze wijziging mee aan het agentschap Sport Vlaanderen.".

    Art. 8. Artikel 21 van hetzelfde decreet wordt vervangen door wat volgt:

    "Art. 21. Het subsidiebedrag, vermeld in artikel 19, wordt vastgesteld op basis van het barema en de anciënniteit van de werknemer in een gewezen DAC-statuut, rekening houdend met het gesubsidieerde arbeidsvolume van de werknemer in een gewezen DAC-statuut. Het barema is de weddeschaal van de werknemer op 31 december 2002, zoals die is vastgesteld in het besluit van de Vlaamse Regering van 20 juli 1994 tot vaststelling van de weddeschalen van de werknemers tewerkgesteld in het derde arbeidscircuit.

    Als de werknemer in een gewezen DAC-statuut in opzeg is geplaatst uiterlijk op 31 december 2020 en wettelijk recht heeft op outplacementbegeleiding, wordt het subsidiebedrag verhoogd. Het subsidiebedrag wordt verhoogd met een bedrag dat overeenkomt met het subsidiebedrag voor de maand december 2020.".

    Art. 9. In hetzelfde decreet wordt een artikel 21/1 ingevoegd, dat luidt als volgt:

    "Art. 21/1. Het agentschap Sport Vlaanderen kent per kwartaal voorschotten toe die telkens 20% van het subsidiebedrag bedragen.

    Na goedkeuring door de minister, wordt het verschil tussen de uitbetaalde voorschotten en het subsidiebedrag ofwel als saldo uitbetaald voor 1 augustus van het jaar dat volgt op het jaar waarvoor de subsidie is toegekend, ofwel teruggevorderd. Het saldo voor het werkingsjaar 2020 wordt verhoogd met het bedrag, vermeld in artikel 21, tweede lid.".

    Art. 10. In hetzelfde decreet wordt een artikel 21/2 ingevoegd, dat luidt als volgt:

    "Art.21/2. Het initiatief in de sportsector bezorgt voor het verstrijken van elk kwartaal het bewijs dat de werknemer in een gewezen DAC-statuut nog in dienst is via de loonfiches. Het voorschot voor het volgende kwartaal wordt uitbetaald nadat deze loonfiches zijn bezorgd.".

    HOOFDSTUK 3. - Internationaal Vlaanderen

    Art. 11. In artikel 4 van het decreet van 19 maart 2004 tot oprichting van het intern verzelfstandigd agentschap "Toerisme Vlaanderen", gewijzigd bij de decreten van 8 juli 2011 en 7 december 2018, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  6. de zin "Toerisme Vlaanderen heeft als missie het toerisme, de toeristische recreatie en de vrijetijdsbesteding in het kader van het toerisme te bevorderen." wordt vervangen door de zin "Toerisme Vlaanderen heeft als missie het verhogen van de aantrekkelijkheid van Vlaanderen als bestemming, en het bevorderen van het toerisme, de toeristische recreatie en de vrijetijdsbesteding in het kader van het toerisme.";

  7. in de tweede zin wordt na de woorden "alsmede voor de coördinatie van deze ondersteuning" de zinsnede ", de uitbouw en coördinatie van het Vlaams topevenementenbeleid" toegevoegd.

    Art. 12. Aan artikel 5, § 1, van hetzelfde decreet wordt een punt 5° toegevoegd, dat luidt als volgt:

    "5° taken inzake het Vlaams topevenementenbeleid:

    1. het coördineren en het administratief en inhoudelijk ondersteunen van de cel EventFlanders;

    2. het participeren in en het voorzitten van het aansturingscomité voor EventFlanders;

    3. het financieel ondersteunen van Vlaamse topevenementen.".

    HOOFDSTUK 4. - Omgeving

    Afdeling 1. - Financiële ondersteuning erkende dierenasielen

    Art. 13. In de wet van 14 augustus 1986 betreffende de bescherming en het welzijn der dieren, het laatst gewijzigd bij het decreet van 22 maart 2019, wordt een artikel 5bis ingevoegd, dat luidt als volgt:

    "Art. 5bis. Binnen de perken van de begrotingskredieten kan de Vlaamse Regering subsidies verlenen aan de dierenasielen die zijn erkend overeenkomstig artikel 5, § 1.

    De Vlaamse Regering bepaalt de nadere regels.".

    Afdeling 2. - Generieke maatregel subsidie Vlabinvest apb

    Art. 14. In artikel 7, eerste lid, van het decreet van 31 januari 2014 betreffende opdracht van de bevoegdheid inzake het voeren van een specifiek grond- en woonbeleid en een specifiek welzijns- en gezondheidsinfrastructuurbeleid voor Vlaams-Brabant aan de Provincie Vlaams-Brabant worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  8. het bedrag "736.000" wordt vervangen door het bedrag "696.000";

  9. het jaartal "2014" wordt vervangen door het jaartal "2020".

    Afdeling 3. - Decreet van 18 juli 2003 betreffende het integraal waterbeleid, gecoördineerd op 15 juni 2018

    Art. 15. In artikel 4.2.2.1.3, § 1, van het decreet van 18 juli 2003 betreffende het integraal waterbeleid, gecoördineerd op 15 juni 2018 en gewijzigd bij het decreet van 21 december 2018, wordt de zinsnede "de som van de bijdrage en de vergoeding, vermeld in de artikelen 4.3.2.1 tot 4.3.2.4, exclusief btw" vervangen door de zinsnede "de som van de bovengemeentelijke bijdrage en vergoeding, vermeld in artikel 4.3.2.1 en 4.3.2.2, exclusief btw".

    Art. 16. In artikel 4.2.4.8, § 2, van hetzelfde decreet wordt de zinsnede "artikel 410 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen 1992" vervangen door de zinsnede "artikel 61 van het Wetboek van 13 april 2019 van de minnelijke en gedwongen invordering van fiscale en niet-fiscale schuldvorderingen".

    Art. 17. In bijlage 5 bij hetzelfde decreet wordt rubriek 28 vervangen door wat volgt:

    " Land-...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT