26 FEBRUARI 2021. - Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 16 juni 2017 houdende de uitvoering van het decreet van 5 mei 2017 houdende de ondersteuning van bovenlokale sportinfrastructuur en topsportinfrastructuur

Rechtsgronden

Dit besluit is gebaseerd op:

- het decreet van 5 mei 2017 houdende de ondersteuning van bovenlokale sportinfrastructuur en topsportinfrastructuur, artikel 4, tweede lid, gewijzigd bij het decreet van 18 december 2020, artikel 6, tweede lid, artikel 7, § 1, vierde, vijfde en zesde lid, artikel 9, tweede lid, artikel 11, gewijzigd bij het decreet van 26 juni 2020, artikel 13, tweede lid, en artikel 15, § 1, vierde lid;

- het decreet van 18 december 2020 tot wijziging van artikel 4, 7, 9, 10, 13 en 15 van het decreet van 5 mei 2017 houdende de ondersteuning van bovenlokale sportinfrastructuur en topsportinfrastructuur, artikel 8.

Vormvereisten

De volgende vormvereisten zijn vervuld:

- De Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, heeft zijn akkoord gegeven op 16 november 2020.

- De SARC heeft advies gegeven op 21 december 2020.

- De Raad van State heeft advies 68.657/1 gegeven op 10 februari 2021, met toepassing van artikel 84, § 1, eerste lid, 2°, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973.

Motivering

Dit besluit is gebaseerd op de volgende motieven:

- Om de beschikbare middelen prioritair naar sportinfrastructuur te laten gaan, zijn in het besluit van de Vlaamse Regering van 16 juni 2017 houdende de uitvoering van het decreet van 5 mei 2017 houdende de ondersteuning van bovenlokale sportinfrastructuur en topsportinfrastructuur een aantal kosten expliciet uitgesloten. Dit geldt ook voor de omgevingsaanleg, zoals toegangswegen naar de sportinfrastructuur.

- Een subsidieaanvraag voor bovenlokale sportinfrastructuur kan betrekking hebben op meerdere sportinfrastructuren of op sportinfrastructuren van een verschillend type, die op dezelfde locatie liggen. Een verduidelijking over de wijze waarop de score van bovenlokaliteit in dat geval wordt bepaald wordt toegevoegd.

- Om in aanmerking te komen voor subsidiëring, is de subsidieaanvrager eigenaar of beschikt over een langdurig zakelijk recht op de grond, of kan met een overeenkomst of beslissing van de bevoegde rechtspersoon aantonen dat het zakelijk recht zal worden gevestigd uiterlijk op de datum van de aanvang van de werken. Een verduidelijking dat die overeenkomst of beslissing niet onder opschortende of ontbindende voorwaarde mag zijn, behoudens de voorwaarde die betrekking heeft op de toekenning van de subsidie op basis van het decreet van 5 mei 2017, is vereist.

- Het beoordelingscriterium, vermeld in artikel 9, eerste lid, 4°, van het decreet van...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT