25 JANUARI 2023. - Ministerieel besluit tot wijziging van artikel 3, 4 en 12 en de bijlage bij het ministerieel besluit van 23 februari 2018 houdende uitvoering en wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 8 december 2017 tot toekenning van steun aan audiovisuele werken van het type lange fictie-, documentaire of animatiefilm, of animatiereeksen (aangehaald als het besluit Screen Flanders)

Rechtsgronden

Dit besluit is gebaseerd op:

- het decreet van 16 maart 2012 betreffende het economisch ondersteuningsbeleid, artikel 38, derde lid, vervangen bij het besluit van de Vlaamse Regering van 20 maart 2015;

- het besluit van de Vlaamse Regering van 8 december 2017 tot toekenning van steun aan audiovisuele werken van het type lange fictie-, documentaire of animatiefilm, of animatiereeksen (aangehaald als het besluit Screen Flanders), artikel 1, derde en vierde lid, en artikel 43.

Vormvereisten

De volgende vormvereisten zijn vervuld:

- De Inspectie van Financiën heeft advies gegeven op 14 november 2022.

- Er is op 8 december 2022 bij de Raad van State een aanvraag ingediend voor advies binnen dertig dagen, met toepassing van artikel 84, § 1, eerste lid, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973. Het advies is niet meegedeeld binnen die termijn. Daarom wordt artikel 84, § 4, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973, toegepast.

DE VLAAMSE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN, CULTUUR, DIGITALISERING EN FACILITAIR MANAGEMENT EN DE VLAAMSE MINISTER VAN ECONOMIE, INNOVATIE, WERK, SOCIALE ECONOMIE EN LANDBOUW BESLUITEN:

Artikel 1. Artikel 3 van het ministerieel besluit van 23 februari 2018 houdende uitvoering en wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 8 december 2017 tot toekenning van steun aan audiovisuele werken van het type lange fictie-, documentaire of animatiefilm, of animatiereeksen (aangehaald als het besluit Screen Flanders), vervangen bij het ministerieel besluit van 19 augustus 2020, wordt vervangen door wat volgt:

"Art. 3. Ter uitvoering van artikel 1, derde lid, van het besluit van 8 december 2017 wordt bepaald dat een documentaire reeks wordt beschouwd als een audiovisueel werk als vermeld in artikel 1, eerste lid, 3°, van het besluit van 8 december 2017, op voorwaarde dat de verschillende afleveringen een doorlopend verhaal brengen.

Ter uitvoering van artikel 1, derde lid, van het besluit van 8 december 2017 wordt bepaald dat een fictiereeks wordt beschouwd als een audiovisueel werk als vermeld in artikel 1, eerste lid, 3°, van het besluit van 8 december 2017, als de fictiereeks aan al de volgende voorwaarden voldoet:

  1. ze is verdeeld over maximaal dertien afleveringen die een doorlopend verhaal brengen;

  2. ze betreft een internationale coproductie waarbij het totale Belgische aandeel, zoals blijkt uit het coproductiecontract, minder dan 50% is, of ze betreft...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT