24 JUNI 2021. - Decreet tot wijziging van het decreet van 3 september 2020 tot vaststelling van de modaliteiten van het recht voor de indiener van een verzoekschrift om te worden gehoord (1)

Het Waals Parlement heeft aangenomen en Wij, Waalse Regering, bekrachtigen hetgeen volgt:

Artikel 1. In artikel 2 van het decreet van 3 september 2020 tot vaststelling van de modaliteiten van het recht voor de indiener van een verzoekschrift om te worden gehoord, worden aan het einde van de zin de woorden "en hun volledige naam, geboortedatum en woonplaats hebben aangegeven" toegevoegd.

Art. 2. Er wordt een artikel 3 in hetzelfde decreet ingevoegd, luidend als volgt :

"Art. 3. De griffier van het Waals Parlement is de beheerder van de persoonsgegevens die door de bezwaarindieners aan het Parlement worden meegedeeld.

Deze gegevens worden in voorkomend geval toegezonden aan de overheid die met het beheer van het Rijksregister van de natuurlijke personen is belast, zodat kan worden nagegaan of aan de in artikel 2 gestelde voorwaarden is voldaan.

Persoonsgegevens die worden verwerkt om na te gaan of aan de voorwaarden van artikel 2 is voldaan, mogen niet langer dan twee jaar na de verwerking van het verzoekschrift worden bewaard, onverminderd :

- de verplichtingen uit hoofde van de wetgeving tot instelling van een Rijksregister van natuurlijke personen;

- het bijhouden van de persoonlijke rekening van de gebruiker op de website van het Parlement;

- het vermelden van de naam van de hoofddeposant in de officiële documenten die door het Parlement worden opgesteld. ".

Art. 3. Dit decreet treedt in werking zes maanden na de afkondiging ervan.

Kondigen dit decreet af, bevelen dat het in het Belgisch Staatsblad zal worden bekendgemaakt.

Namen, 24 juni 2021.

De Minister-President,

E. DI RUPO

De Vice-Minister-President en Minister van Economie, Buitenlandse Handel, Onderzoek, Innovatie, Digitale Technologieën...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT