23 SEPTEMBER 2021. - Decreet houdende instemming met het Europees Verdrag inzake hoofdwaterwegen die van internationaal belang zijn (AGN), opgemaakt in Genève op 19 januari 1996 (1)

Het Waalse Parlement heeft aangenomen en Wij, Waalse Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

Artikel 1. Het Europees Verdrag inzake hoofdwaterwegen die van internationaal belang zijn (AGN), opgemaakt in Genève op 19 januari 1996, zal volkomen gevolg hebben.

Art. 2. Volkomen gevolg zullen hebben :

  1. de wijzigingen van met het Europees Verdrag inzake hoofdwaterwegen die van internationaal belang zijn (AGN), opgemaakt in Genève op 19 januari 1996, die met toepassing van artikel 12 van het Verdrag worden aangenomen; en

  2. de wijzigingen van Bijlagen I en II bij het Europees Verdrag inzake hoofdwaterwegen die van internationaal belang zijn (AGN), opgemaakt in Genève op 19 januari 1996, die met toepassing van artikel 13 van het Verdrag worden aangenomen; en

  3. de wijzigingen van Bijlage III bij het Europees Verdrag inzake hoofdwaterwegen die van internationaal belang zijn (AGN), opgemaakt in Genève op 19 januari 1996, die met toepassing van artikel 14 van het Verdrag worden aangenomen.

De Waalse Regering informeert het Waals Parlement van elk voorstel van wijziging die met toepassing van de artikelen 12 tot 14 van het Verdrag wordt aangenomen binnen een termijn van twee maanden na de mededeling ervan door de Secretaris-generaal van de Verenigde Naties.

Het Waals Parlement kan, behalve in geval van een wijziging van Bijlagen I en II bij het Europees Verdrag inzake hoofdwaterwegen die van internationaal belang zijn (AGN), opgemaakt in Genève op 19 januari 1996, die met toepassing van artikel 13 van het Verdrag wordt aangenomen en waarbij het Koninkrijk België geen rechtstreeks betrokken Verdragsluitende Partij is, zich ertegen verzetten dat zulke wijziging volkomen gevolg zou hebben, binnen een termijn van drie maanden na de kennisgeving door de Waalse Regering.

Kondigen dit decreet af, bevelen dat het in het Belgisch Staatsblad zal worden bekendgemaakt.

Namen, 23 september 2021.

De Minister-President,

E. DI RUPO

De...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT