23 DECEMBER 2022. - Ordonnantie houdende de Middelenbegroting van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor het begrotingsjaar 2023

Het Brusselse Hoofdstedelijke Parlement heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen, hetgeen volgt :

HOOFDSTUK 1. - Inleidende bepalingen

Artikel 1. Deze ordonnantie regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 39 van de Grondwet.

Art. 2. De kredieten voor de ontvangsten van de begroting van de diensten van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering voor het begrotingsjaar 2023 worden opgesomd in de bij deze ordonnantie gevoegde tabel.

Bijlage 1 bevat de tabel met de ontvangsten voor rekening van derden (fiscaliteit).

HOOFDSTUK 2. - Verplichte bepalingen

Afdeling 1. - Algemene totalen

Art. 3. Voor het begrotingsjaar 2023 :

§ 1. Worden de algemene ontvangsten geraamd op : 6.465.950.000 euro, overeenkomstig Opdracht 01 van de bijgevoegde tabel.

§ 2. Worden de specifieke ontvangsten geraamd op: 661.429.000 euro, overeenkomstig Opdracht 02 van de bijgevoegde tabel.

Hetzij samen : 7.127.379.000 euro.

Afdeling 2. - Invordering van de belastingen

Art. 4. De op 31 december 2022 bestaande belastingen ten behoeve van het Gewest worden tijdens het jaar 2023 ingevorderd volgens de wetten, ordonnanties, besluiten en tarieven die er de zetting en invordering van regelen.

Afdeling 3. - Aangaan van leningen

Art. 5. De Regering wordt gemachtigd om het overschot van de uitgaven op de ontvangsten van de begroting van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor de begrotingsjaren 1989 tot en met 2023 door leningen te dekken, met inbegrip van de hernieuwing van reeds bestaande leningen en (her)consolideringen.

Deze machtiging houdt met name de mogelijkheid in om via leningen de financieringen te dekken, toegekend door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, aan de entiteiten die de mogelijkheid hebben om schulden aan te gaan bij het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, in het kader van de begroting 2023.

Deze machtiging omvat ook de mogelijkheid leningen aan te gaan om de aankoop te financieren van titels (op korte en lange termijn) uitgegeven door gewestelijke entiteiten in het kader van het thesaurieprogramma van het Gewest.

Nieuwe leningen kunnen ook aangegaan worden voor de consolidatie van schulden op korte termijn of schulden die tijdens het jaar vervallen.

Art. 6. De Regering wordt gemachtigd om elke financiële beheersverrichting in het algemeen belang van de gewestelijke thesaurie en elke beheersverrichting met betrekking tot de gewestschuld uit te voeren, met inbegrip van de verrichtingen die na het begrotingsjaar 2023 van start zullen kunnen gaan.

Art. 7. De Regering wordt gemachtigd om de vervroegde terugbetaling van leningen en afgeleide producten, overeenkomstig de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT