21 OKTOBER 2022. - Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 12 juli 2013 betreffende de Adviescommissie voor Voorzieningen van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en (Kandidaat-)pleegzorgers, wat betreft de oprichting van een kamer voor beoefenaars van geestelijke gezondheidszorgberoepen

Rechtsgronden

Dit besluit is gebaseerd op:

- het decreet van 7 december 2007 houdende de oprichting van een Adviescommissie voor Voorzieningen van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en (Kandidaat-)pleegzorgers, artikel 13 en 14 en artikel 15, gewijzigd bij het decreet van 20 april 2012;

- het decreet van 24 juni 2022 houdende diverse bepalingen over de beleidsvelden Vlaamse sociale bescherming, gezondheidspreventie, algemene ziekenhuizen en gezondheids- en woonzorg, artikel 38, eerste lid.

Vormvereisten

De volgende vormvereisten zijn vervuld:

- De Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, heeft zijn akkoord gegeven op 31 augustus 2022.

- De Raad van State heeft advies 72.174/3 gegeven op 12 oktober 2022, met toepassing van artikel 84, § 1, eerste lid, 2°, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973.

Initiatiefnemer

Dit besluit wordt voorgesteld door de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

Na beraadslaging,

DE VLAAMSE REGERING BESLUIT:

Artikel 1. In artikel 1, 4°, van het besluit van de Vlaamse Regering van 12 juli 2013 betreffende de Adviescommissie voor Voorzieningen van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en (Kandidaat-)pleegzorgers, gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 28 april 2017, worden de woorden "en vierde" vervangen door de zinsnede ", vierde en vijfde".

Art. 2. In artikel 2 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 28 april 2017, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. paragraaf 1 wordt vervangen door wat volgt:

    " § 1. De Commissie is samengesteld uit een voorzitter, vijf ondervoorzitters en drieëndertig leden. Voor elk van hen is er een plaatsvervanger.

    Met behoud van de toepassing van artikel 8, § 2, bestaat de Commissie uit de volgende kamers:

  2. een kamer voor welzijnsvoorzieningen;

  3. een kamer voor gezondheidsvoorzieningen;

  4. een kamer voor artsen-specialisten en huisartsen;

  5. een kamer voor tandartsen en tandartsen-specialisten;

  6. een kamer voor beoefenaars van geestelijke gezondheidszorgberoepen.

    De kamer voor welzijnsvoorzieningen en de kamer voor gezondheidsvoorzieningen zijn elk samengesteld uit een voorzitter, een ondervoorzitter en vijf leden van de Commissie, en hun plaatsvervangers.

    De kamer voor artsen-specialisten en huisartsen en de kamer voor tandartsen en tandartsen-specialisten zijn elk samengesteld uit een voorzitter, een ondervoorzitter en zeven leden van de Commissie, en hun plaatsvervangers.

    De kamer voor...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT