21 AUGUSTUS 2022. - Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 22 december 2010 betreffende het maximum aantal inrichters van weddenschappen en de procedure voor het behandelen van vergunningsaanvragen ingeval een vergunning vrijkomt wegens intrekking of stopzetting

VERSLAG AAN DE KONING

Sire,

Huidig ontwerp van koninklijk besluit dat U wordt voorgelegd beoogt de aanpassing van het koninklijk besluit van 22 december 2010 betreffende het maximum aantal inrichters van weddenschappen en de procedure voor het behandelen van vergunningsaanvragen ingeval een vergunning vrijkomt wegens intrekking of stopzetting

Overeenkomstig artikel 43/3, § 2, van de wet van 7 mei 1999 op de kansspelen, de weddenschappen, de kansspelinrichtingen en de bescherming van de spelers, bepaalt de Koning zowel het maximum aantal inrichters van weddenschappen (vergunning F1) als de periodes waarin dit vastgestelde maximum geldig is.

De door de Koning vastgestelde periode voor de vaststelling van het maximum aantal inrichters van weddenschappen verstrijkt op 31 juli 2022.

Het maximum aantal vergunningen klasse F1 werd voor het eerst vastgesteld bij koninklijk besluit van 22 december 2010 betreffende het maximum aantal inrichters van weddenschappen en de procedure voor het behandelen van vergunningsaanvragen ingeval een vergunning vrijkomt wegens intrekking of stopzetting. In dit koninklijk besluit werd het totaal aantal toegestane vergunningen klasse F1 voor de periode van 1 januari 2011 tot 1 januari 2020 beperkt tot 34. De vastgestelde periode werd gebaseerd op de geldigheidsduur van de vergunningen, namelijk 9 jaar.

Door de toenmalige politieke omstandigheden, kon dit koninklijk besluit pas gewijzigd worden op 14 januari 2021. Er werd gekozen voor een beperkte periode van 2,5 jaar `om erover te waken dat de golf van vergunningen die aan hernieuwing toe zijn, een gelijke behandeling genoot'. Deze korte termijn beoogde de continuïteit van het beleid te garanderen. De Koning beperkte aldus het aantal vergunningen klasse F1 tot 31 voor de periode van 1 januari 2020 tot 31 juli 2022.

Omdat alle toegekende vergunningen zullen hernieuwd zijn tegen juli 2022, lijkt het logisch en opportuun om nu opnieuw een periode te voorzien van 9 jaar, dus tot 31 juli 2031.

Bovendien wordt het maximum aantal inrichters van weddenschappen verminderd teneinde rekening te houden met het aantal inrichters van weddenschappen dat thans aanwezig is op de Belgische markt conform de wil van de wetgever in de parlementaire voorbereidingen. Dit aantal is daarom vastgesteld op 30.

Wij hebben de eer te zijn,

Sire,

Van Uwe Majesteit,

de zeer eerbiedige en zeer getrouwe dienaars,

De Minister van Economie,

P.-Y. DERMAGNE

De Minister van Financiën, belast met de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT