15 JULI 2011. - Decreet houdende wijziging van het decreet van 23 februari 1994 inzake de infrastructuur voor persoonsgebonden aangelegenheden (1)

Het VLAAMS PARLEMENT heeft aangenomen en Wij, REGERING, bekrachtigen hetgeen volgt : decreet houdende wijziging van het decreet van 23 februari 1994 inzake de infrastructuur voor persoonsgebonden aangelegenheden.

Artikel 1. Dit decreet regelt een gemeenschapsaangelegenheid.

Art. 2. In artikel 7ter van het decreet van 23 februari 1994 inzake de infrastructuur voor persoonsgebonden aangelegenheden, vervangen bij het decreet van 12 februari 2010, worden de woorden « een erkend woonzorgcentrum als vermeld in artikel 37 van het Woonzorgdecreet van 13 maart 2009 » vervangen door de woorden « een erkend dagverzorgingscentrum, een erkend centrum voor kortverblijf en een erkend woonzorgcentrum zoals vermeld in artikelen 25, 30 en 37 van het Woonzorgdecreet van 13 maart 2009 ».

Art. 3. In artikel 8 van hetzelfde decreet, hersteld bij het decreet van 12 februari 2010, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. in het eerste lid worden tussen de woorden « thuiszorgvoorzieningen » en « die » de volgende woorden ingevoegd :

    , uit de sector van de verzorgingsinstellingen en uit de sector van de voorzieningen voor personen met een handicap

    ;

  2. een derde en een vierde lid worden toegevoegd, die luiden als volgt :

    Voor de toepassing van het eerste lid worden de volgende voorzieningen beschouwd als behorend tot de sector van de verzorgingsinstellingen :

    1° een ziekenhuis als vermeld in artikelen 2, 3 of 4 van de wet betreffende de ziekenhuizen en andere verzorgingsinrichtingen, gecoördineerd op 10 juli 2008;

    2° een rust- en verzorgingstehuis en een psychiatrisch verzorgingstehuis als bedoeld in artikel 170 van de wet betreffende de ziekenhuizen en andere verzorgingsinrichtingen, gecoördineerd op 10 juli 2008.

    Voor de toepassing van het eerste lid worden de voorzieningen als bedoeld in...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT