20 NOVEMBER 2020. - Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van artikel 8 van het koninklijk besluit van 12 december 2001 betreffende de dienstencheques, wat betreft de verhoogde tegemoetkoming

Rechtsgronden

Dit besluit is gebaseerd op :

-de wet van 20 juli 2001 tot bevordering van buurtdiensten en -banen, artikel 4, 2bis°, ingevoegd bij de wet van 22 juni 2012.

Vormvereisten

De volgende vormvereisten zijn vervuld :

- De Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, heeft zijn akkoord gegeven op 19 november 2020.

Motivering

De tweede zware coronagolf zorgt ook opnieuw voor problemen in de dienstenchequesector. Om het mogelijk te maken dat de dienstenchequesector duurzaam zijn dienstverlening kan blijven aanbieden in veilige omstandigheden ondersteunt de Vlaamse Regering deze sector met een tijdelijke verhoging van de subsidie met 2,77 € per geleverde prestatie om de veilige werkomstandigheden te garanderen. Deze verhoging geldt voor de dienstencheque-prestaties die geleverd worden in de periode november en december 2020.

Daarnaast wordt ook tegemoet gekomen aan het probleem van de dalende marges voor de erkende ondernemingen. Wegens de indexering van de dienstencheques van 73 % verkleint de marge met de loonkosten, die wel aan 100 % worden geïndexeerd. Daarom wordt een bijkomende verhoging van de tegemoetkoming met € 0,12 toegekend voor dienstencheques die ingediend worden voor prestaties geleverd in de maanden november en december 2020.

Concreet zal de subsidie voor de ingediende dienstencheques, die betrekking hebben op prestaties van november en december 2020, worden verhoogd met 2,89 €.

Om aanspraak te maken op deze verhoogde tegemoetkoming moet de erkende onderneming de bijzondere veiligheidsvoorschriften die van toepassing zijn tijdens de corona-epidemie, respecteren. Deze veiligheidsvoorschriften worden bepaald door de minister van Werk.

Initiatiefnemer

Dit besluit...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT