20 DECEMBER 2020. - Koninklijk besluit waarbij algemeen verbindend wordt verklaard de collectieve arbeidsovereenkomst van 26 november 2019, gesloten in het Paritair Subcomité voor de terugwinning van papier, tot wijziging en coördinatie van de statuten van het 'Sociaal Fonds voor de terugwinning van papier' (1)

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 5 december 1968 betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten en de paritaire comités, inzonderheid op artikel 28;

Gelet op het verzoek van het Paritair Subcomité voor de terugwinning van papier;

Op de voordracht van de Minister van Werk,

Hebben Wij besloten en besluiten Wij :

Artikel 1. Algemeen verbindend wordt verklaard de als bijlage overgenomen collectieve arbeidsovereenkomst van 26 november 2019, gesloten in het Paritair Subcomité voor de terugwinning van papier, tot wijziging en coördinatie van de statuten van het "Sociaal Fonds voor de terugwinning van papier".

Art. 2. De minister bevoegd voor Werk is belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 20 december 2020.

FILIP

Van Koningswege :

De Minister van Werk,

P.-Y. DERMAGNE

______

Note

(1) Verwijzing naar het Belgisch Staatsblad :

Wet van 5 december 1968, Belgisch Staatsblad van 15 januari 1969.

Bijlage

Paritair Subcomité voor de terugwinning van papier

Collectieve arbeidsovereenkomst van 26 november 2019

Wijziging en coördinatie van de statuten van het "Sociaal Fonds voor de terugwinning van papier" (Overeenkomst geregistreerd op 5 februari 2020 onder het nummer 156813/CO/142.03)

Artikel 1. Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers en op de werklieden van de ondernemingen die ressorteren onder de bevoegdheid van het Paritair Subcomité voor de terugwinning van papier.

Onder "werklieden" wordt verstaan : de werklieden en werksters, tenzij anders bepaald.

Art. 2. De statuten van het "Sociaal Fonds voor de ondernemingen voor de recuperatie van papier", vastgesteld bij de collectieve arbeidsovereenkomst van 30 juni 1987 (registratienummer 18052/CO/142.03), gesloten in het Paritair Subcomité voor de terugwinning van papier, tot oprichting van een fonds voor bestaanszekerheid en tot vaststelling van de statuten, algemeen verbindend verklaard bij koninklijk besluit van 25 augustus 1987 (Belgisch Staatsblad 4 september 1987).

De statuten van het "Sociaal Fonds voor de ondernemingen voor de recuperatie van papier" worden gecoördineerd als volgt.

Art. 3. Deze collectieve arbeidsovereenkomst treedt in werking op 1 januari 2020, behoudens luidende bepaling en wordt gesloten voor een onbepaalde tijd. Zij kan worden opgezegd mits een opzegging van zes maanden, bij een ter post aangetekende brief, gericht aan de voorzitter van het Paritair Subcomité voor de terugwinning van papier, ingaande op de eerste dag van het burgerlijk kwartaal dat volgt op de opzegging.

Art. 4. De collectieve arbeidsovereenkomst van 16 januari 2014 (registratienummer 119555/CO/142.03), algemeen verbindend verklaard bij koninklijk besluit van 26 oktober 2015 (Belgisch Staatsblad van 3 december 2015) wordt opgeheven.

Gezien om te worden gevoegd bij het koninklijk besluit van 20 december 2020.

De Minister van Werk,

P.-Y. DERMAGNE

Bijlage aan de collectieve arbeidsovereenkomst van 26 november 2019, gesloten in het Paritair Subcomité voor de terugwinning van papier, tot wijziging en coördinatie van de statuten van het "Sociaal Fonds voor de terugwinning van papier"

Statuten

HOOFDSTUK I. - Benaming, zetel, doel, duur

Artikel 1. Met ingang van 1 januari 1987 wordt een fonds voor bestaanszekerheid opgericht, genaamd "Sociaal Fonds voor de ondernemingen voor recuperatie van papier", verder het fonds genoemd.

Art. 2. De maatschappelijke zetel van het fonds is gevestigd in Buro & Design Center, gelegen te 1020 Brussel, Esplanade 1 bus 87. Hij kan bij beslissing van het Paritair Subcomité voor de terugwinning van papier (142.03), naar elke andere plaats in België worden overgebracht.

Art. 3. Het fonds heeft tot doel :

  1. de inning en de invordering van de bijdragen ten laste van de in artikel 5, a) bedoelde werkgevers;

  2. de toekenning en de uitkering van de aanvullende sociale voordelen;

  3. de terugbetaling van de syndicale vorming van de werklieden;

  4. de uitkering van de aanvullende vergoeding van het conventioneel bruggepension;

  5. de betaling van een tussenkomst in de informatiekosten;

  6. de betaling van een toeslag aan de werkgevers bedoeld in artikel 5 in het kader van de bevordering van de tewerkstelling en de vorming van risicogroepen;

  7. de terugbetaling van de vergoeding voorzien in artikel 16 van deze collectieve arbeidsovereenkomst.

Art. 4. Het fonds wordt voor onbepaalde duur...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT