2 JUNI 2022. - Wet tot wijziging van diverse bepalingen betreffende het statuut van de kandidaat-militairen van het actief kader van de krijgsmacht (1)

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

De Kamer van volksvertegenwoordigers heeft aangenomen en Wij bekrachtigen, hetgeen volgt :

HOOFDSTUK 1. - Algemene bepaling

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 74 van de Grondwet.

HOOFDSTUK 2. - Wijzigingen van de wet van 28 februari 2007 tot vaststelling van het statuut van de militairen en kandidaat-militairen van het actief kader van de Krijgsmacht

Art. 2. Artikel 21/1, eerste lid, van de wet van 28 februari 2007 tot vaststelling van het statuut van de militairen en kandidaat-militairen van het actief kader van de Krijgsmacht, ingevoegd bij de wet van 31 juli 2013 en gewijzigd bij de wet van 21 november 2016, wordt aangevuld met de bepaling onder 11° luidende:

"11° de kandidaat-beroepsofficier uit zijn specifieke vormingscyclus moet worden verwijderd omdat hij niet voldoet aan de voorwaarde van de taalcompetentie bedoeld in artikel 2, vijfde lid, van de wet van 30 juli 1938 betreffende het gebruik der talen bij het leger en hetzij niet kan, hetzij niet wenst gereclasseerd te worden.".

Art. 3. In artikel 81/6 van dezelfde wet, ingevoegd bij de wet van 31 juli 2013, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. in het eerste lid, 2°, wordt het woord "hoedanigheid" vervangen door de woorden "personeelscategorie of in een ander niveau";

  2. in het eerste lid, 4°, wordt het woord "tweede" vervangen door het woord "derde";

  3. in het derde lid worden de woorden "gereclasseerd in dezelfde hoedanigheid" vervangen door de woorden "gereclasseerd in dezelfde personeelscategorie en hetzelfde niveau".

    Art. 4. In artikel 82, § 3, van dezelfde wet, vervangen bij de wet van 31 juli 2013, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  4. het eerste lid wordt opgeheven;

  5. in het tweede lid wordt de zin "Voor de latere aanstellingen volgt hij evenwel het lot van de andere kandidaten van zijn nieuwe promotie." vervangen door de zin "In voorkomend geval, volgt hij voor de verdere aanstelling het lot van de andere kandidaten van de promotie waartoe hij behoorde vóór zijn reclassering.".

    Art. 5. In artikel 83/1 van dezelfde wet, ingevoegd bij de wet van 31 juli 2013, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  6. paragraaf 1, eerste lid, wordt aangevuld met de bepaling onder 3°, luidende:

    "3° de kandidaat-beroepsofficieren van niveau B die gereclasseerd werden.";

  7. in paragraaf 2, 1°, worden de woorden ", de kandidaat-beroepsofficier van niveau B die...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT