2 APRIL 2021. - Besluit van de Vlaamse Regering houdende opheffing van de Polder van Kruibeke

Rechtsgrond(en)

Dit besluit is gebaseerd op:

- de wet van 3 juni 1957 betreffende de polders, artikel 2, 6, en 7;

- de wet van 28 december 1967 betreffende de onbevaarbare waterlopen, artikel 2, 4bis § 4 en 7, gewijzigd bij het decreet van 28 februari 2014;

- het decreet van 18 juli 2003 houdende het integraal waterbeleid, gecoördineerd op 15 juni 2018;

- het koninklijk besluit van 23 januari 1958 houdende bepaling van de datum waarop de wet betreffende de wateringen en de wet betreffende de polders in werking treden, en houdende afbakening van de polderzones.

Vormvereisten

De volgende vormvereisten zijn vervuld:

- Tijdens het openbaar onderzoek dat werd georganiseerd van 4 december 2019 tot en met 3 januari 2020 in de gemeente Kruibeke werden geen opmerkingen of bezwaren ingediend.

- De deputatie van de provincie Oost-Vlaanderen heeft gunstig advies gegeven op 30 januari 2020.

- De polder van Kruibeke heeft gunstig advies gegeven op 10 januari 2020.

- Het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Kruibeke heeft gunstig advies gegeven op 24 december 2019.

Motivering

Dit besluit is gebaseerd op de volgende motieven:

- De opheffing van kleine en geïsoleerde polders draagt bij tot administratieve vereenvoudiging voor de gemeenten en provincies, en tot een betere dienstverlening voor de burgers.

- Door de wijzigingen in het waterbeheer in uitvoering van het Sigmaplan heeft de polder geen taken meer in het waterbeheer, het gecontroleerd overstromingsgebied met gereduceerd getij Kruibeke-Bazel-Rupelmonde is in werking gesteld en de beheerstaken zijn overgenomen door De Vlaamse Waterweg nv.

- De onbevaarbare waterloop OS431a van derde categorie zorgt enkel nog voor lokale afwatering en heeft haar algemeen nut verloren waardoor haar rangschikking als onbevaarbare waterloop ontnomen werd bij besluit van de Deputatie van de provincie Oost-Vlaanderen van 1 oktober 2020.

Juridisch kader

Dit besluit sluit aan bij de volgende regelgeving:

- Wet van 28 december 1967 betreffende de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT