23 JANUARI 1998. - Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 10 april 1995 ter uitvoering van de wet van 10 april 1995 betreffende de herverdeling van de arbeid in de openbare sector., de 23 janvier 1998

Artikel 1. Artikel 2, derde lid, van het koninklijk besluit van 10 april 1995 ter uitvoering van de wet van 10 april 1995 betreffende de herverdeling van de arbeid in de openbare sector wordt vervangen door het volgende lid :

"Tijdens de periode dat het personeelslid in de halftijdse arbeidsregeling geen prestaties dient te verrichten mag het geen beroepsbedrijvigheid uitoefenen. Onder beroepsbedrijvigheid moet worden verstaan elke bezigheid waarvan de opbrengst een beroepsinkomen is dat bedoeld wordt in artikel 23 van het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992. De politieke mandaten bedoeld in de wet van 18 september 1986 tot instelling van het politiek verlof voor de personeelsleden van de overheidsdiensten worden niet als een beroepsbedrijvigheid beschouwd."

Art. 2. In artikel 20, § 2, van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het koninklijk besluit van 24 september 1996, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. de woorden "één van de volgende verloven geniet" worden vervangen door de woorden "één van de volgende afwezigheden geniet";

  2. § 2 wordt aangevuld als volgt :

"- verlof wegens onderbreking van de beroepsloopbaan naar aanleiding van de geboorte van zijn kind, bedoeld in artikel 3, § 1, tweede tot vierde lid van het koninklijk besluit van 28 februari 1991 betreffende de onderbreking van de beroepsloopbaan in de besturen en andere diensten van de ministeries."

Art. 3. Dit besluit treedt in werking de dag waarop het in het Belgisch Staatsblad wordt bekendgemaakt.

Art. 4. Onze Ministers en Onze Staatssecretarissen zijn, ieder wat hem betreft, belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 23 januari 1998.

ALBERT

Van Koningswege :

De Eerste Minister,

J.-L. DEHAENE

De Minister van Economie en Telecommunicatie,

E. DI RUPO

De Minister van Financiën en van Buitenlandse Handel,

Ph. MAYSTADT

De Minister van Wetenschapsbeleid,

Y. YLIEFF

De Minister van Volksgezondheid en Pensioenen,

M. COLLA

De Minister van Buitenlandse Zaken,

E. DERYCKE

De Minister van Tewerkstelling en Arbeid,

Mevr. M. SMET

De Minister van Sociale Zaken,

Mevr. M. DE GALAN

De Minister van Landbouw en de Kleine en Middelgrote Ondernemingen,

K. PINXTEN

De Minister van Vervoer,

M. DAERDEN

De Minister van Justitie,

S. DE CLERCK

De Minister van Ambtenarenzaken,

A. FLAHAUT

De Minister van Landsverdediging,

J.-P. PONCELET

Aanhef

ALBERT II, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 16 maart 1954 betreffende...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT