19 JANUARI 2021. - Wet tot wijziging van verscheidene scheepvaartwetten inzake het handhavingsbeleid in de scheepvaart

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

De Kamer van volksvertegenwoordigers heeft aangenomen en Wij bekrachtigen, hetgeen volgt :

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 74 van de Grondwet.

Art. 2. Artikel 3 van de wet van 30 juli 1926 tot instelling van eenen onderzoeksraad voor de scheepvaart, gewijzigd bij de wet van 24 april 2014, wordt aangevuld met twee leden, luidende:

"In combinatie met voormelde tuchtstraffen kan de onderzoeksraad de betrokkene verplichten:

  1. herhalings- of bijscholingslessen te volgen;

  2. praktijkervaring op te doen met behulp van een simulator;

  3. een examen af te leggen.

    Het Directoraat-Generaal Scheepvaart van de Federale overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer bezorgt de Rijkscommissaris jaarlijks een lijst met herhalingslessen, bijscholingslessen en examens voor de toepassing van het vorige lid.".

    Art. 3. In artikel 4 van de wet van 20 augustus 1981 houdende goedkeuring van de Internationale Overeenkomst voor veilige containers, en van de Bijlagen, opgemaakt te Genève op 2 december 1972, gewijzigd bij de wet van 25 december 2016, worden de woorden "Met een geldboete van 500 frank tot 5000 frank" vervangen door de woorden "met een administratieve geldboete van 26 euro tot 15 000 euro".

    Art. 4. In dezelfde wet wordt een artikel 4/1 ingevoegd, luidende:

    "Art. 4/1. Het bestraffen van feiten, die uitsluitend kunnen worden bestraft met een administratieve geldboete, moet gebeuren overeenkomstig de procedure voor gedepenaliseerde inbreuken vastgesteld bij de wet van 25 december 2016 tot instelling van administratieve geldboetes van toepassing in geval van inbreuken op de scheepvaartwetten.".

    Art. 5. In artikel 50, § 1/1, van de wet van 20 januari 1999 ter bescherming van het mariene milieu en ter organisatie van de mariene ruimtelijke planning in de zeegebieden onder de rechtsbevoegdheid van België, gewijzigd bij de wet van 22 mei 2014, worden de woorden "gestraft met een geldboete van honderd euro tot honderdduizend euro en met een gevangenisstraf van twee maanden tot een jaar of met een van deze straffen alleen" vervangen door de woorden "gestraft met een administratieve geldboete van honderd euro tot honderdduizend euro".

    Art. 6. Het opschrift van hoofdstuk XI van de wet van 20 januari 1999 ter bescherming van het mariene milieu en ter organisatie van de mariene ruimtelijke planning in de zeegebieden onder de rechtsbevoegdheid van België wordt...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT