19 DECEMBER 2019. - Ordonnantie houdende de algemene Uitgavenbegroting van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie voor het begrotingsjaar 2020

De Verenigde Vergadering heeft aangenomen en Wij, Verenigd College, bekrachtigen hetgeen volgt :

Sectie 1. - Algemene bepalingen

Artikel 1. Deze ordonnantie regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 135 van de Grondwet.

Art. 2. Voor de uitgaven van de begroting van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie voor het begrotingsjaar 2020 worden kredieten geopend ten bedrage van :

En euros Vastleggingskredieten- Crédits d'engagement Vereffeningskredieten- Crédits de liquidation In euro Crédits dissociés1.475.220.000 1.483.282.000 Gesplitste kredieten

Deze kredieten worden opgesomd in de bij deze ordonnantie gevoegde tabel.

De geconsolideerde ontvangsten- en uitgavenbegroting van de bicommunautaire entiteit wordt goedgekeurd en is terug te vinden in de vorm van een tabel op het einde van het beschikkende gedeelte van deze ordonnantie.

Sectie 2. - Bijzondere bepalingen in verband met de diensten van het Verenigd College

Art. 3. In afwijking van artikel 67, § 7, van de ordonnantie van 21 november 2006 tot vaststelling van de bepalingen die van toepassing zijn op de begroting, de boekhouding en de controle, mogen geldvoorschotten tot een maximumbedrag van 50.000 euro verleend worden aan de beheerders van de voorschotten, om onafhankelijk van de kleine uitgaven de schuldvorderingen te betalen die 5.000 euro niet te boven gaan.

Deze rekenplichtigen worden gemachtigd de nodige voorschotten te verlenen aan de ambtenaren en experten belast met een zending in het buitenland, zelfs indien deze voorschotten meer dan 5.000 euro bedragen.

De betaling van de erelonen van experten uit het buitenland en van de kosten voortvloeiend uit regelingen met vreemde landen mag eveneens per geldvoorschotten gebeuren, wat ook het bedrag ervan weze.

Art. 4. De kosten voortspruitend uit tekorten van rekenplichtigen worden ten laste genomen van basisallocatie 02.001.99.01.0100.

Art. 5. Machtiging wordt verleend provisies toe te staan aan advocaten, experten en gerechtsdeurwaarders die voor rekening van de Commissie optreden.

Art. 6. In afwijking van artikel 5 van de ordonnantie van 21 november 2006 tot vaststelling van de bepalingen die van toepassing zijn op de begroting, de boekhouding en de controle, mogen ten laste van de bij de onderhavige ordonnantie geopende kredieten schuldvorderingen van vorige jaren worden aangezuiverd op de basisallocaties 02.001.08.01.1211 et 02.001.08.02.1211 met betrekking tot :

- erelonen van advocaten en geneesheren ;

- gerechtskosten inzake burgerlijke, administratieve en strafzaken ;

- presentiegelden, reis- en verblijfskosten van niet tot de Administratie behorende personen ;

- bezoldigingen van niet tot de Administratie behorende deskundigen en prestaties van derden (met inbegrip van de provisionele voorschotten) ;

- allerhande schadevergoedingen aan derden voortvloeiend uit het opnemen door de Commissie van haar verantwoordelijkheid voor wat betreft van door haar organen en door haar beambten gepleegde handelingen.

Art. 7. Het Verenigd College is gemachtigd om facultatieve subsidies toe te kennen ten laste van de basisallocaties in zijn begrotingstabel, aangeduid met de code FSF.

Art. 8. De...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT