18 APRIL 2021. - Koninklijk besluit waarbij algemeen verbindend wordt verklaard de collectieve arbeidsovereenkomst van 8 oktober 2020, gesloten in het Paritair Subcomité voor de textielnijverheid uit het administratief arrondissement Verviers, tot aanduiding van het 'Fonds voor Bestaanszekerheid - Sectoraal Aanvullend Pensioen voor de textielnijverheid' (FBZ-SAP Textiel) als (multi-sectorale) inrichter van het sociaal sectoraal aanvullend pensioenstelsel voor de arbeiders uit de textielnijverheid uit het administratief arrondissement van Verviers (1)

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 5 december 1968 betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten en de paritaire comités, inzonderheid op artikel 28;

Gelet op het verzoek van het Paritair Subcomité voor de textielnijverheid uit het administratief arrondissement Verviers;

Op de voordracht van de Minister van Werk,

Hebben Wij besloten en besluiten Wij :

Artikel 1. Algemeen verbindend wordt verklaard de als bijlage overgenomen collectieve arbeidsovereenkomst van 8 oktober 2020, gesloten in het Paritair Subcomité voor de textielnijverheid uit het administratief arrondissement Verviers, tot aanduiding van het "Fonds voor Bestaanszekerheid - Sectoraal Aanvullend Pensioen voor de textielnijverheid (FBZ-SAP Textiel) als (multi-sectorale) inrichter van het sociaal sectoraal aanvullend pensioenstelsel voor de arbeiders uit de textielnijverheid uit het administratief arrondissement van Verviers.

Art. 2. De minister bevoegd voor Werk is belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 18 april 2021.

FILIP

Van Koningswege :

De Minister van Werk,

P.-Y. DERMAGNE

_______

Nota

(1) Verwijzing naar het Belgisch Staatsblad :

Wet van 5 december 1968, Belgisch Staatsblad van 15 januari 1969.

Bijlage

Paritair Subcomité voor de textielnijverheid uit het administratief arrondissement Verviers

Collectieve arbeidsovereenkomst van 8 oktober 2020

Aanduiding van het "Fonds voor Bestaanszekerheid - Sectoraal Aanvullend Pensioen voor de textielnijverheid" (FBZ-SAP Textiel) als (multi-sectorale) inrichter van het sociaal sectoraal aanvullend pensioenstelsel voor de arbeiders uit de textielnijverheid uit het administratief arrondissement van Verviers (Overeenkomst geregistreerd op 10 december 2020 onder het nummer 162262/CO/120.01)

Artikel 1. § 1. Er werd op 12 februari 2020 een fonds voor bestaanszekerheid opgericht, genaamd "Fonds voor Bestaanszekerheid - Sectoraal Aanvullend Pensioen voor de textielnijverheid" (FBZ-SAP Textiel), waarvan de gecoördineerde statuten als bijlage worden gehecht aan deze collectieve arbeidsovereenkomst.

§ 2. Het FBZ-SAP Textiel is een multi-sectorale inrichter, in de zin van artikel 3, 5°, a) van de WAP en treedt met ingang van 1 januari 2021 op voor het Paritair Comité voor de textielnijverheid (PC 120) als inrichter van het sociaal sectoraal aanvullend pensioenstelsel voor de arbeiders, voor het Paritair Comité voor de bedienden van de textielnijverheid (PC 214) als inrichter van het sociaal sectoraal aanvullend pensioenstelsel voor de bedienden en voor het Paritair Subcomité van de textielnijverheid uit het administratief arrondissement van Verviers (PSC 120.01) als inrichter van het sociaal sectoraal aanvullend pensioenstelsel voor de arbeiders van het administratief arrondissement van Verviers.

§ 3. De in bijlage van deze collectieve arbeidsovereenkomst gevoegde statuten van het FBZ-SAP. Textiel maken integraal deel uit van deze collectieve arbeidsovereenkomst.

Art. 2. Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers die ressorteren onder het Paritair Subcomité voor de textielnijverheid uit het administratief arrondissement van Verviers

(PSC 120.01) en de arbeiders die zij tewerkstellen, met uitzondering van de ondernemingen die overeenkomstig de toepasselijke collectieve arbeidsovereenkomst van het Paritair Subcomité voor de textielnijverheid uit het administratief arrondissement van Verviers (PSC 120.01) betreffende de vaststelling van de voorwaarden voor de uitsluiting uit het toepassingsgebied van het sectoraal aanvullend pensioenstelsel, uitgesloten zijn uit het toepassingsgebied van het sectoraal aanvullend pensioenstelsel van het Paritair Subcomité voor de textielnijverheid uit het administratief arrondissement van Verviers (PSC 120.01).

Art. 3. § 1. Deze overeenkomst is van onbepaalde duur. Het FBZ-SAP Textiel wordt bijgevolg eveneens voor onbepaalde duur opgericht.

§ 2. Deze collectieve arbeidsovereenkomst treedt in werking op 8 oktober 2020 en is voor onbepaalde tijd gesloten. Ze kan op verzoek van één van de ondertekenende partijen opgezegd worden met inachtneming van een opzeggingstermijn van 12 maanden, per aangetekend schrijven betekend aan de voorzitter van het Paritair Subcomité voor de textielnijverheid uit het administratief arrondissement van Verviers (PSC 120.01).

Art. 4. De ondertekenende partijen vragen dat deze collectieve arbeidsovereenkomst algemeen verbindend zou verklaard worden per koninklijk besluit.

Gezien om te worden gevoegd bij het koninklijk besluit van 18 april 2021.

De Minister van Werk,

P.-Y. DERMAGNE

Bijlage aan de collectieve arbeidsovereenkomst van 8 oktober 2020, gesloten in het Paritair Subcomité voor de textielnijverheid uit het administratief arrondissement Verviers, tot aanduiding van het "Fonds voor Bestaanszekerheid - Sectoraal Aanvullend Pensioen voor de textielnijverheid" (FBZ-SAP Textiel) als (multi-sectorale) inrichter van het sociaal sectoraal aanvullend pensionstelsel voor de arbeiders uit de textielnijverheid uit het administratief arrondissement van Verviers

HOOFDSTUK I. - Benaming, zetel en doel

Artikel 1. Op 12 februari 2020, hebben het Paritair Comité voor de textielnijverheid (PC 120) en het Paritair Comité voor de bedienden van de textielnijverheid (PC 214) een fonds voor bestaanszekerheid opgericht, genaamd "Fonds voor Bestaanszekerheid - Sectoraal Aanvullend Pensioen voor de textielnijverheid", hierna genoemd "FBZ-SAP Textiel".

Art. 2. De maatschappelijke zetel van het FBZ-SAP Textiel is gevestigd te Poortakkerstraat 100, 9051 Gent (Sint-Denijs-Westrem), gerechtelijk arrondissement Gent. De zetel kan bij gezamenlijke beslissing van het Paritair Comité voor de textielnijverheid (PC 120), het Paritair Comité voor de bedienden van de textielnijverheid (PC 214) en het Paritair Subcomité...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT