17 OKTOBER 2022. - Ministerieel besluit tot uitvoering van artikel 26, § 2, 1°, en artikel 47, eerste lid, van het besluit van de Vlaamse Regering van 15 juli 2022 tot uitvoering van het decreet van 14 januari 2022 over maatwerk bij individuele inschakeling

Rechtsgronden

Dit besluit is gebaseerd op:

- het decreet van 14 januari 2022 over maatwerk bij individuele inschakeling, artikel 23, tweede lid, en artikel 26;

- het besluit van de Vlaamse Regering van 15 juli 2022 tot uitvoering van het decreet van 14 januari 2022 over maatwerk bij individuele inschakeling, artikel 26, § 2, 1° en artikel 47, eerste lid.

Vormvereisten

De volgende vormvereisten zijn vervuld:

- het advies van de Inspectie van Financiën werd verleend op 18 juli 2022.

- De Raad van State heeft advies 72.179/1 gegeven op 11 oktober 2022, met toepassing van artikel 84, § 1, eerste lid, 2°, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973.

Motivering

Het decreet van 14 januari 2022 over maatwerk bij individuele inschakeling hevelt vier maatregelen over naar een nieuw wetgevend kader. Het is nodig om de opstart van dit decreet goed voor te bereiden en daarom ook tijdig te communiceren naar het werkveld.

Om de begeleiding op de werkvloer van bij de start van maatwerk bij individuele inschakeling op 1 juli 2023 op een behoorlijke en kwaliteitsvolle manier aan te kunnen bieden is het noodzakelijk dat organisaties die deze begeleiding als externe dienstverlener wensen aan te bieden tijdig een aanvraag bij het departement kunnen indienen. Ook voor werkgevers die zelf de begeleiding wensen aan te bieden is het belangrijk dat zij zich hierop kunnen organiseren door bijvoorbeeld in een bijkomende opleiding voor werknemers te voorzien.

Voorliggend ministerieel besluit stelt de lijst getuigschriften en attesten van opleidingen vast overeenkomstig artikel 26, § 2, 1° van het besluit van de Vlaamse Regering van 15 juli 2022 tot uitvoering van het decreet van 14 januari 2022 over maatwerk bij individuele inschakeling.

Artikel 47, eerste lid, van het besluit van de Vlaamse Regering van 15 juli 2022 voorziet in de mogelijkheid om organisaties die reeds over een wettelijk mandaat of een wettelijke erkenning beschikken om personen met een arbeidshandicap te begeleiden, vrij te stellen van een aantal erkenningsvoorwaarden. Deze organisaties moeten nog steeds een aanvraag indienen, aangeven in welk gebied ze actief willen zijn en een engagement naar het uitwisselen van ervaringen in een lerend netwerk opnemen.

Voorliggend ministerieel besluit lijst de betreffende erkenningsregelingen en wettelijke mandaten op.

DE VLAAMSE MINISTER VAN ECONOMIE, INNOVATIE, WERK, SOCIALE ECONOMIE EN LANDBOUW BESLUIT:

Artikel 1. De lijst met...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT