17 DECEMBER 2014. - Decreet houdende de uitgavenbegroting van de Franse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2015(1)

Het Parlement van de Franse Gemeenschap heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen

Artikel 1. In de artikelen van dit decreet, onder "decreet van 20 december 2011", wordt het decreet van 20 december 2011 houdende regeling van de begroting en de boekhouding van de diensten van de Regering van de Franse Gemeenschap verstaan.

In de artikelen van dit decreet, onder "bijzonder decreet van 3 april 2014", wordt het bijzonder decreet van 3 april 2014 betreffende de bevoegdheden van de Franse Gemeenschap waarvan de uitoefening naar het Waalse Gewest en de Franse Gemeenschapscommissie wordt overgedragen, verstaan.

In de artikelen van dit decreet worden de volgende afkortingen gebruikt :

"OA" voor "organisatie-afdeling", en "OA's" voor "organisatie-afdelingen";

"BA" voor "basisartikel", en "BA's" voor "basisartikelen".

"BF" voor "begrotingsfondsfonds", en "BF's" voor "begrotingsfondsen".

Er worden vastleggingskredieten en vereffeningskredieten, bestemd voor het dekken van de uitgaven van de Franse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2015, geopend in de begrotingstabel waarbij de kredieten met betrekking tot de programma's over basisartikelen worden verdeeld, gevoegd bij dit decreet; de begrotingstabel, waarvan een samenvatting hierna vermeld wordt, geeft ook de raming aan van de uitgaven die in 2015 aan te rekenen zijn ten laste van de begrotingsfondsen voor vastlegging en vereffening.

SAMENVATTENDE TABEL

OORSPRONKELIJKVastleggingskredieten Vereffeningskredieten Begrotingsfondsen Vastleggingsmiddelen Begrotingsfondsen VereffeningsmiddelenHoofdstuk I-Algemene Diensten 562.634 563.372 24.463 24.463Hoofdstuk II-Gezondheid, Sociale Zaken, Cultuur, Audiovisuele Sector en Sport 1.297.580 1.291.868 38.510 38.585Hoofdstuk III-Onderwijs, Onderzoek en Vorming 7.300.807 7.305.569 20.178 19.315Hoofdstuk IV-Openbare schuld van de Franse Gemeenschap 197.198 197.198 0 0Hoofdstuk V-Dotaties aan het Waalse Gewest en de Franse Gemeenschapscommissie 447.340 447.340 0 0Algemeen totaal 9.805.559 9.805.347 83.151 82.363

Overeenkomstig artikel 8, § 4, 6° van het decreet van 20 december 2011, worden die kredieten en fondsen over BA's en BF's verdeeld in de bij dit decreet gevoegde begrotingstabel.

Art. 2. De kredieten voor de programma's die betrekking hebben op de werkingskosten van de administraties en de ministeriële kabinetten behelzen :

  1. ) De bezoldigingen en vergoedingen van alle aard van het actief en in disponibiliteit gesteld personeel, de bezoldigingen of lonen van het hulppersoneel, de toelagen voor een hoger ambt en een bijzonder ambt, de opzegvergoedingen en vergoedingen voor arbeidsongevallen - met inbegrip van de uitkering van deze vergoedingen aan leden van de familie van het slachtoffer in geval van overlijden - alsook de verminderde bezoldigingen of lonen van het tijdelijk of hulppersoneel;

  2. ) De vaste uitgaven voor de aankoop van niet-duurzame goederen en voor diensten :

    - Erelonen van advocaten en artsen - Gerechtskosten inzake burgerlijke, administratieve en strafzaken -Presentiegeld, reis- en verblijfkosten van niet tot de administraties van de Franse Gemeenschap behorende personen - Bezoldigingen van niet tot de Administratie behorende deskundigen en prestaties van derden;

    - Verbruiksuitgaven met betrekking tot het bezetten van de lokalen - met inbegrip van de uitgaven voor energieverbruik "stookolie, gas, benzine, elektriciteit, kolen" - en uitgaven voor onderhoud - Bureaukosten, huur van informatica-uitrusting, vervoer, belastingen, retributies, publicaties van het departement, beroepsopleiding, kleding en andere kleine bestuursuitgaven;

    - Allerlei vergoedingen aan het personeel van de Franse Gemeenschap voor werkelijke lasten en materiële schade, de reiskosten betreffende de dienstreizen en de verzekeringspremies van de afgevaardigden van het departement die zich naar het buitenland begeven, de bijdrage van de Franse Gemeenschap in de prijs van de sociale abonnementen;

    - De andere uitgaven in verband met de werking of de handelingen van de diensten waarvan de beschrijving in de bijzondere toelichting wordt aangegeven.

  3. ) De uitzonderlijke uitgaven voor aankoop van niet-duurzame goederen en voor diensten, waaronder werken en leveringen voor de inrichting van nieuwe lokalen en de verhuiskosten.

  4. ) De huur van onroerende goederen van de verschillende diensten van het departement, met inbegrip van de huurgelden, de bezoldigingen en vergoedingen verschuldigd aan de Regie der Gebouwen.

  5. ) De vergoedingen aan derden die het slachtoffer werden van ongevallen waarvoor de Franse Gemeenschap aansprakelijk is alsook de verschillende procedurekosten in verband met deze ongevallen.

  6. ) De uitgaven voor de aankoop van duurzame roerende goederen : machines, meubilair, materieel en vervoermiddelen te land.

  7. ) De heffingen voor auteursrechten.

    Art. 3. In afwijking van artikel 21, § 1 van het decreet van 20 december 2011, kunnen de debetrente die voortvloeit uit het beheer van de thesaurie op korte termijn, de op termijn te betalen bedragen in het kader van de uitgifte van thesauriebewijzen en van het gebruik van afgeleide producten met de kassier, door de kassier van ambtswege op de overeenkomstige rekeningen worden uitgetrokken en worden geregulariseerd ten laste van de uitgavenbegroting.

    Art. 4. Met toepassing van artikel 13 van het decreet van 20 december 2011, wordt de Regering vrijgesteld van de onmiddellijke indiening van een ontwerp van specifiek aanpassingsdecreet, indien de na beraadslaging genomen beslissing tot opening van de kredieten die noodzakelijk zijn voor ofwel de vereffening, ofwel de vastlegging en de vereffening van de uitgaven, die cumulatief per kredietaard lager zijn dan 5.000.000 euro.

    Art. 5. In afwijking van artikel 8, § 1, derde lid, van het decreet van 20 december 2011, kan de OA 40 twee functionele programma's, namelijk de programma's 0 en 1, omvatten.

    Art. 6. Voor de toepassing van artikel 19, § 2, en van artikel 20 van het decreet van 20 december 2011, zijn de bedoelde ontvangers :

    de gewone rekenplichtigen van het Ministerie van de Franse Gemeenschap die vroeger als zodanig door de Minister van Begroting werden aangesteld en die op 1 januari 2013 in functie waren, en de ontvangers-thesauriers die vanaf 1 januari 2013 werden aangesteld.

    HOOFDSTUK II. - Bepalingen in verband met de bezoldigingen

    Art. 7. Overeenkomstig artikel 8, § 4, 2° van het decreet van 20 december 2011, zijn de vereffeningskredieten bestemd voor de uitgaven bedoeld in de BA's 11.03 en 11.04 van programma 0 van OA 11 niet limitatief.

    Art. 8. In de dringende gevallen bedoeld in artikel 26 § 2 van het decreet van 20 december 2011 kunnen de bezoldigingen van het administratief personeel worden vastgelegd met een kredietoverschrijding, te regulariseren door de na beraadslaging van de Regering genomen beslissing waarbij de kredietoverschrijvingen vermeld in artikel 26 § 2 van het bedoelde decreet worden toegestaan.

    Indien de in artikel 26 § 2 bedoelde procedure geen voldoende vastleggingskredieten opent om de in het eerste lid bedoelde overschrijdingen aan te zuiveren, kunnen, in afwijking van artikel 13 van het bedoelde decreet, de bezoldigingen van het administratief personeel worden vastgelegd met een kredietoverschrijding te regulariseren bij de na beraadslaging door de Regering genomen beslissing volgens de procedure bepaald in artikel 13 van dat decreet.

    Art. 9. In de dringende gevallen bedoeld in artikel 26 § 3 van het decreet van 20 december 2011 kunnen de bezoldigingen van het onderwijzend en ermee gelijkgesteld personeel worden vastgelegd, vereffend en uitbetaald met een kredietoverschrijding te regulariseren bij een na beraadslaging door de Regering genomen beslissing waarbij de kredietoverschrijvingen vermeld in artikel 26 § 3 van het bedoelde decreet worden toegelaten.

    Indien de in artikel 26 § 3 bedoelde procedure geen voldoende kredieten opent om de in het eerste lid bedoelde overschrijdingen aan te zuiveren, kunnen, in afwijking van artikel 13 van het bedoelde decreet, de bezoldigingen van het onderwijzend en ermee gelijkgesteld personeel worden vastgelegd, vereffend en uitbetaald met een kredietoverschrijding te regulariseren bij de na beraadslaging door de Regering genomen beslissing volgens de procedure bepaald in artikel 13 van dat decreet.

    HOOFDSTUK III. - Bepalingen in verband met geldvoorschotten

    Art. 10. Naast de uitgaven toegestaan bij artikel 16 §§ 1 en 3 van het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 13 december 2012 houdende verschillende maatregelen betreffende de uitvoering van de begroting en betreffende de begrotingsboekhouding en de algemene boekhouding, kunnen de bij artikel 11 bedoelde geldvoorschotten ook aangewend worden voor de uitbetaling van de bezoldigingen, toelagen en vergoedingen van alle aard ten gunste van het door de Gemeenschap bezoldigde personeel, alsook van de schuldvorderingen die voortvloeien uit overeenkomsten van niet meer dan 8.500 euro B.T.W. niet inbegrepen, met inbegrip van de aankoop van kunstwerken, en van de hulpgelden en toelagen met een sociaal karakter, en van de subsidies van minder dan 6.000 euro. De beperking tot 8.500 euro, B.T.W. niet inbegrepen, is niet van toepassing op de uitgaven voor energieverbruik van de overheidsinstellingen voor jeugdbescherming.

    Art. 11. Overeenkomstig artikel 38 § 2 van het decreet van 20 december 2011, kunnen geldvoorschotten tot een maximumbedrag van 375.000 euro worden verleend aan gedecentraliseerde thesauriers, waarbij deze rekenschap moeten geven van de aanwending ervan.

    De geldvoorschotten die aan de hieronder vermelde gedecentraliseerde thesauriers worden verleend, worden vastgesteld tot het maximumbedrag dat voor hun ambt wordt vastgesteld.

    Er kunnen geldvoorschotten tot een maximumbedrag van 100.000 euro worden verleend :

    - aan de gedecentraliseerde thesaurier van de inspectiedienst van de PMS-centra;

    - aan de gedecentraliseerde thesaurier van...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT