16 DECEMBER 2022. - Koninklijk besluit betreffende de uitwisseling en koppeling van informatie en gegevens tussen het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle en de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg

Verslag aan de Koning

Sire,

Wij hebben de eer ter ondertekening van Uwe Majesteit een koninklijk besluit voor te leggen betreffende de uitwisseling en koppeling van informatie en gegevens tussen het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle en de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.

Artikel 1. In dit artikel worden de definities opgesomd die nuttig zijn om dit besluit te begrijpen.

Art. 2. Deze bepaling definieert de gegevens en informatie die tussen de twee instanties worden uitgewisseld.

Het 1ste lid bepaalt dat het Agentschap informatie ter beschikking stelt van de FOD WASO m.b.t. de overschrijding van de wettelijke dosislimieten voor werknemers, accidentele besmettingen en bestralingen van werknemers en situaties die kunnen leiden tot een overschrijding van de wettelijke dosislimieten bij werknemers.

Het 2de lid bepaalt dat de FOD WASO van zijn kant vaststellingen en nuttige inlichtingen op het gebied van de stralingsbescherming of de nucleaire veiligheid die op de arbeidsplaatsen werden waargenomen en verzameld, overmaakt aan het Agentschap.

Tot slot specificeert het 3e lid dat beide instanties onderling gerichte informatie en adviezen uitwisselen in het kader van gekruiste of gemeenschappelijke inspecties of over reglementaire projecten, inspectiepraktijken, campagnes en leidraden in verband met het welzijn van de werknemers in het kader van beroepsactiviteiten die een risico op blootstelling aan ioniserende straling inhouden.

Art. 3. Dit artikel bepaalt dat de gegevens bedoeld in het voorgaande artikel enkel toegankelijk zijn voor de personeelsleden van het Agentschap en de FOD WASO die deze nodig hebben bij de uitvoering van hun opdrachten.

Voor het overige gaat het artikel in op de modaliteiten van de uitwisseling van de gegevens en informatie. Het specificeert het volgende :

• Binnen elk van beide instanties wordt een centraal contactpunt opgericht om de uitwisseling van gegevens en informatie als bedoeld in artikel 2 onderling te coördineren, inclusief het vaststellen van de frequentie, termijnen en andere praktische modaliteiten voor deze uitwisselingen.

• De uitwisseling van de gegevens bedoeld in de leden 1 en 2 van artikel 2 gebeurt in elektronische vorm, maar in dringende gevallen kan dit mondeling gebeuren tussen de bevoegde personen binnen deze instanties, die hiervoor dan onverwijld naar hun centraal contactpunt moeten doorverwijzen.

Art. 4. Deze bepaling bepaalt dat het Agentschap...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT